Gündem ‘İki günde yaptıklarımız beş yılda yaptıklarından fazla’

‘İki günde yaptıklarımız beş yılda yaptıklarından fazla’

18.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, dün Ümraniye Topağacı Mahallesi’nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm temel atma törenine katıldı.

‘İki günde yaptıklarımız beş yılda yaptıklarından fazla’

İSTANBUL DHA - Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılım gösterdiği törende Ümraniye’nin ve Topağacı‘nın geleceği adına çok önemli bir adım attıklarını belirterek “Her gün yeni bir temel atmada, her gün yeni bir açılışta bir araya geliyoruz. Dün yine Zeytinburnu’nda 5 bin konutun Çevre Bakanlığımız öncülüğünde hem yıkımlarını hem de temel atmalarını gerçekleştirdik. Burada da bin 174 bağımsız bölümden oluşan projenin temellerini atıyoruz. Şu iki günde yaptığımız iş koca beş yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarından daha fazla. İş bilenin kılıç kuşananın demişler” dedi.

Haberin Devamı

‘Telaşlandılar’

İstanbul’un en önemli sorunlarından birinin trafik olduğuna dikkat çeken Kurum, “Trafik çilesini ortadan kaldıracak adımları da atacağız. 230 km metro sözü verip bu süreçte sadece ve sadece sekiz kilometre metro yaptılar. Yine bizim yapmış olduğumuz metro ihalelerini iptal ettiler. O da yetmezmiş gibi gidip üstüne hafriyat döktüler. Şimdi ne yapıyorlar? Telaşlandılar, alelacele gidip ‘işe başlama töreni’ yapıyorlar. İşe başlama, siz böyle bir tören duydunuz mu? Açılış değil, temel atma değil, işe başlama töreni. Telaşlılar telaşlı, ne yapacaklarını bilmiyorlar” diye konuştu.