Gündem İki kent beyaza büründü! Kartpostallık görüntüler ortaya çıktı

İki kent beyaza büründü! Kartpostallık görüntüler ortaya çıktı

10.12.2023 - 10:48 | Son Güncellenme:

Kars’ta gece yağan karla beyaza bürünen tarihi yapılar kartpostal görüntüler oluşturdu. Yaz şehri olarak bilinen Mersin'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, Toroslar başta olmak üzere yüksek kesimlerde kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

İki kent beyaza büründü Kartpostallık görüntüler ortaya çıktı

Hava sıcaklığının 2 derece olduğu Kars’ta dün yağan yağmur, gece geç saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. Sabah ise yerlerdeki karın eridiği görüldü.

Haberin Devamı

Yağan karın eridiğini ifade eden vatandaşlar, “Kars’ta gece geç saatlerde başlayan kar yağışı, gün aydınlanmasıyla beraber etkisini tamamen kaybetti. Yüksek kesimlerde kar yağışı aralıklarla devam ederken, şehir merkezinde herhangi bir olumsuzluk yok. Kar yağışı yerini ılıman bir havaya bıraktı” dediler.

Öte yandan kar yağışıyla birlikte Bedesten bölgesinde kartpostal görüntüler ortaya çıktı. Tarihi Kars Kalesi, Havariler Kilisesi ve tarihi mekanların karla bütünleşmesi görenleri hayran bıraktı.

İki kent beyaza büründü Kartpostallık görüntüler ortaya çıktı

MERSİN

Türkiye'nin en sıcak bölgelerinden biri olarak bilindiği için yaz şehri olarak adlandırılan Mersin'in bin 500 rakım üzerindeki bölgelerinde dün kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Erdemli ilçesine bağlı Tozlu Mahallesi'nin üst bölgesinde yer alan Toros Dağları ve ormanlar beyaza büründü.

Haberin Devamı

Ortaya kartpostallık görüntüler çıkarken, kar yağdığını duyan bazı vatandaşlar bölgeye gelerek fotoğraf çekindi. Bazı aileler ise çocukları ile kar topu oynayarak, beyaz güzelliğin tadını çıkardı. Beyaz gelinliğini giyen bölge dron ile de havadan görüntülendi. Vatandaşlar bu sene Toroslar'a kar yağdığını belirterek, herkesin bu güzel manzara için bölgeye gelip gezip görmesini önerdi.

İki kent beyaza büründü Kartpostallık görüntüler ortaya çıktı

Eşiyle birlikte fotoğraf çekmeye gelen Ali Gültekin, "Bu sene kar erken yağdı. Geçen sene hiç yağmadı. Bahçeler için Limonlu Deresi'nden su alıyorduk, olmadı. Buraya da gezmeye geldim, fotoğraf çektim, arkadaşlara karın yağdığını göstermek için" dedi.

İki kent beyaza büründü Kartpostallık görüntüler ortaya çıktı