Gündem İki kentte 'engerek' paniği! Marketin önünde metrelerce uzunlukta yılanı gören telefona sarıldı

İki kentte 'engerek' paniği! Marketin önünde metrelerce uzunlukta yılanı gören telefona sarıldı

01.05.2024 - 13:27 | Son Güncellenme:

Artvin’de marketin önünde bulunan su paletlerinin altındaki engerek yılanı, itfaiye ekipleri tarafından yakalanıp, doğaya bırakıldı. Erzurum’un Oltu ilçesinde ise bir vatandaş, çalılıkların arasında adeta dans eden iki yılanı görüntüledi.

Yusufeli ilçesi merkezi Kaçkar Mahallesi'ndeki bir marketin önünde bulunan su paletlerinin altındaki yılanı fark eden çevredekiler, durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen ekipler, yılanı yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Ekipler, yaklaşık 1 metre uzunluğundaki engerek cinsi yılanı, yarım saatlik çalışma sonucu yakaladı. Yılanın yakalanma anları cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. Ekipler, yılanı, yerleşim yerlerinin dışına, ormana götürüp doğaya bıraktı.

ERZURUM

Yörede “Hopa Engereği” olarak bilinen ve nesli tükenmek üzere olan iki yılanın dansı saniye saniye cep telefonu ile kayda alındı.

Oltu'nun Ayvalı Mahallesi'nde Oltu Çayı kenarında uzunlukları yaklaşık 2 metreyi aşan gri renkli iki yılanın çiftleşme dansı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Ayvalı Mahallesi sakinlerinden Nuh Albayrak evine giderken çalılıkların içerisindeki iki yılanın danslarına denk geldi ve hemen cep telefonuyla kayıt yaptı.

İki kentte engerek paniği Marketin önünde metrelerce uzunlukta yılanı gören telefona sarıldı

Yaklaşık 15 dakika gibi bir süre dans eden yılanlar sonrasında Nuh Albayrak’ı fark edince çalılıklar içerisinde gözden kayboldular.