Gündem İlaçlı meyve suyuyla polisleri uyutmuştu! '7 Bela Taner'i vuran 'ölüm kuryeleri' yakalandı

İlaçlı meyve suyuyla polisleri uyutmuştu! '7 Bela Taner'i vuran 'ölüm kuryeleri' yakalandı

10.08.2023 - 09:27 | Son Güncellenme:

İstanbul'da “7 Bela Taner” lakaplı Tanır Şanlı'nın öldürülmesiyle ilgili her yerde aranan katil zanlıları Pendik'te yakalandı. Öte yandan İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde yaşanan motosikletli cinayet olayları da dikkat çekmeye başladı.

Beyoğlu Kocatepe Mahallesi’nde geçtiğimiz Pazartesi saat 02.00 sıralarında meydana gelen olayda, bulvar üzerinde bulunan iki kişi yoldan geçen motosikletli 2 saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda kurşunların isabet ettiği iki kişi yaralanırken saldırganlar geldikleri motosikletle hızla olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karışmıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edilmişti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yapmıştı.

Haberin Devamı

SALDIRI SONRASI YAŞANANLAR KAMERAYA YANSIMIŞTI

Saldırıda kolundan hafif şekilde yaralanan B.K. ile göğsünden ağır şekilde yaralanan “7 Bela Taner” lakaplı Tanır Şanlı (36) müdahalenin ardından ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesine kaldırılmıştı. Hastanede hemen ameliyata alınan Şanlı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Yaralı B.K.’nın ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilmişti. Saldırı sonrası yaşananlar ise cep telefonu kamerasına yansımıştı. Olay yeri inceleme ekipleri bulvar üzerinde uzun süre incelemelerde bulunmuştu. Saldırıda park halindeki bir otomobile ise üç kurşun isabet etmişti.

SALDIRGANLARIN GELDİĞİ ANLAR KAMERAYA YANSIMIŞTI

Haberin Devamı

Öte yandan Tanır Şanlı’nın hayatını kaybettiği, 1 çocuğun da yaralandığı silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahısların ara sokaktan geldiği anlar güvenlik kameralarına yansımıştı. Görüntülerde, motosikletli iki saldırgan caddede ara sokağa giriyor şahıslar ardından bulvara çıkıyor.

KATİL ZANLILARI PENDİK’TE YAKALANDI

Diğer yandan yaşanan olayla ilgili çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, görgü şahitlerinin ifadelerine başvurarak çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye almıştı. Yapılan çalışmalar sonucundan motosikletle saldırıyı gerçekleştiren şahısların Hamdullah A. ve Salim Ç. olduğu tespit edilmişti. Devam eden çalışmalarda katil zanlıları, dün Pendik’te polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Zanlıların işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

BİRÇOK OLAYA KARIŞTIKTAN SONRA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tanır Şanlı'nın, 8 sene önce 2015 yılında cezaevinden firar ettiği, cezaevinde yatan husumetlisinin iki kardeşini ayaklarından vurduğu, Beyoğlu'nda kendisine çarpan bir kişiyi bıçaklayıp kaçtığı, olaylardan iki hafta sonra Tarlabaşı'nda saldırıya uğrayıp yaralandığı öğrenildi.

İLAÇLI MEYVE SUYUYLA POLİSLERİ UYUTMUŞTU

Yaralanan Şanlı yine 2015 yılında sahte kimlik ile hastaneye yatmış, kimliği tespit edilince eşi tarafından ilaçlı meyve suyu ikram ettiği polisleri uyutup kaçmıştı. Şanlı daha sonra Bağcılar'da bir baskında eşiyle birlikte yakalanmıştı.

Haberin Devamı

ÖLÜM KURYELERİ

İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde yaşanan motosikletli cinayet olayları dikkat çekmeye başladı. İstanbul’da son bir hafta içinde dört “tetikçi kurye” saldırısı kaydedildi. Veriler, “tetikçi kuryeler”le 2022’de 30’un üzerinde saldırı gerçekleştirdiklerini ortaya koydu.

TANINMIŞ İSİMLER VAR

Mafya ve çete hesaplaşmalarında kullanılan bu yöntemi Barış Boyun organize suç örgütünün yaygınlaştırdığı biliniyor. Bu yöntemle silahlı saldırıların hedefi olan isimler arasında esi eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, ödüllü motosiklet yarışmacısı Bayram Diril ve organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’nın yeğeni Adem Çakıcı da bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl 344 kişinin hayatını kaybettiği 324 cinayet olayıyla Türkiye’nin en çok cinayet işlenen ili olarak kayda geçen İstanbul, motosikletli saldırılarda da başı çekiyor. İstanbul’da sadece 2022’de 30’u aşkın motosikletli silahlı saldırı olayı yaşandı. Son bir hafta içinde Beşiktaş, Güngören, Çağlayan ve Beyoğlu’nda dört motosikletli saldırı olayı meydana geldi.

Haberin Devamı

Çağlayan’da geçen hafta Musa Gavur, bir işyerinin önünde arkadaşlarıyla motosikletle iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Olayda Gavur hayatını kaybederken saldırganlar izini kaybettirdi.

Bu olaydan üç gün sonra Beşiktaş Çarşı’da bir balık restoranına motosikletten ateş açıp kaçmaya çalışan Sertan Taylan Hayal restorandan açılan karşı ateş sonrası hayatını kaybetti. Polis saldırganları arıyor. Güngören’de de cumartesi gecesi özel aracıyla trafikte ilerleyen Sinan Çalışkanel yanına yaklaşıp müziğin sesini bahane ederek kendisine saldıran motosikletlinin bıçaklı saldırısının hedefi oldu. Çalışkanel olay yerinde hayatını kaybederken, polisin katil zanlısını yakalama çalışmaları devam ediyor.