Gündem İmamoğlu ve Yavaş netleşti

İmamoğlu ve Yavaş netleşti

15.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP 4’ü büyükşehir olmak üzere 10 ilde belediye başkan adaylarını belirledi.

İmamoğlu ve Yavaş netleşti

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün Parti Genel Merkezi’nde açıklanacak ilk belediye başkan adayları için saatler süren mesai yaptı. Özel, önce MYK’yı ardından Parti Meclisi’ni (PM) topladı. CHP PM’de dün 4 büyükşehir ve 6 il olmak üzere 227 seçim çevresinde belediye başkan adayları belirlendi. Açıklanan 217 seçim çevresi ise tek adaylı olan ilçe ve beldeler oldu.

Haberin Devamı

CHP İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu, Ankara’da Mansur Yavaş’ı, Bursa’da Mustafa Bozbey’i, Balıkesir’de Ahmet Akın’ı, Bolu’da Tanju Özcan’ı, Bayburt’ta Kubilay Erel’i, Karaman’da Recep Sertçelik’i, Elazığ’da Coşkun Çağlar Duran’ı, Nevşehir’de Mehmet Bilgin’i, Gümüşhane’de ise Bedri Ağaç’ı aday gösterecek.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Merkez’de yaptığı basın toplantısında şunları ifade etti: “4 büyükşehirden 2’si zaten önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel tarafından ilan edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; İstanbul’u talancı belediyecilik anlayışından kurtaran ve halkçı belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Sayın Ekrem İmamoğlu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ise Ankara’yı parsel parsel satanlardan kurtaran, Ankara’yı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Sayın Mansur Yavaş. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Ahmet Akın.”

Haberin Devamı

Çerçioğlu kesin

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun daha önce tekrar aday gösterileceği ifade edilmişti ancak PM’de Çerçioğlu için karar çıkmadı. CHP’li kurmaylar, “Aydın’da Özlem Hanım kesin. Böyle bir tartışma yaşanmadı. Diğer büyükşehirler nüfus yoğunluğuna göre açıklanacak” yanıtını verdi.

Anketler geldikçe illerin belediye başkan adayları açıklanacak, Tunceli ve Sinop’ta eğilim yoklaması yapılacak. CHP hassas gördüğü az farkla kaybettiği ya da kazandığı ilçeler için ise özel çalışma yürütecek. Parti bütün adaylarını ocak ortasına kadar açıklamayı planlıyor. CHP kendisinde olan büyükşehir belediye adayları için memnuniyet anket sonuçlarını bekliyor. İzmir de gelecek anket sonuçlarına göre açıklanacak.

İmamoğlu ve Yavaş netleşti

Özgüven’e plaket

Özel, eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve yol arkadaşlarının hikayesini anlatan Yerel Devrim belgeselinin Ankara galasına katıldı. Özel, Osman Özgüven’e Yaşam Boyu Onur plaketi takdim etti.