Gündem İnce: Adaylıktan çekilmeyeceğim

İnce: Adaylıktan çekilmeyeceğim

30.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasında beklenen görüşme dün gerçekleşti.

İnce: Adaylıktan çekilmeyeceğim

MEHTAP GÖKDEMİR/BEYZA COŞKUN Ankara - Memleket Partisi Genel Merkezi’nde yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası iki lider birlikte açıklama yaptı. İnce’ye teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Doğal olarak başta deprem olmak üzere, Türkiye’nin pek çok sorununu görüştük. Hangi çözümleri ürettiğimizi karşılıklı ifade ettik. Bu konuda biz bir kanun teklifi hazırlıyoruz; deprem bölgesinden ayrılan kişilerin tekrar deprem bölgesine gelmesini sağlamak için. Sayın Genel Başkan’a ayrıntılı bilgi verdim. Teklifi Meclis’e sunacağız. İşin özeti, Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin sorunlarına ben ne kadar duyarlıysam, Sayın İnce de o kadar duyarlı. Sorunları karşılıklı masaya yatırmak, çözümlerini üretmek de hem benim hem Sayın İnce’nin görevi” dedi.

Haberin Devamı

İnce ise şunları söyledi: “Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz çok nettir. Atatürk’ü tartışmayız, teröre karşı mesafeliyiz, PKK’sına, FETÖ’süne, IŞİD’ine, DHKPC’sine, Hizbullah’ına. Kadın hakları konusunda çok kararlıyız. Türkiye’de mültecilerin gönderilmesi konusunda çok kararlıyız. Yine inandığımız bir şey var; bu Erdoğan gitmelidir, bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. 5 dakika dahi bu memleketi yönetmemelidir.”

İnce, basın mensuplarının “Erdoğan’ın gönderilmesi’ derken adaylıktan çekilecek misiniz?” sorusu üzerine ise, “Hayır öyle bir şey demedim. Bütün PKK’lılar, kaçak FETÖ’cüler herkes ateş ediyor bize. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz” dedi. İnce tekrar el sıkıştığı Kılıçdaroğlu’nu, “Hoş geldiniz, güle güle” ifadeleriyle uğurladı.

Haberin Devamı

‘Teklifte bulunmadı’

İnce, görüşme sonrası bir televizyon programına yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nun kendisine herhangi bir teklifte bulunmadığını, destek istemediğini belirterek “Öyle bir konuşma olmadı. Tek bir kelime dahi konuşulmadı” dedi. İnce, ziyaret sonrası Kılıçdaroğlu’na söylediği “Hoşgeldiniz, güle güle” sözünün planlı bir şey olmadığını vurgulayarak, “Asla bir art niyetle yapılmış bir şey değildir” diye konuştu.