Gündem INJI: Türkiye'nin gurur duyacağı bir yıldız olmak istiyorum

INJI: Türkiye'nin gurur duyacağı bir yıldız olmak istiyorum

21.12.2023 - 16:28 | Son Güncellenme:

Hayatımıza bir girdi pir girdi… "Gaslight" ve "Madeline" adlı single'ları ile 2022 yılında sosyal medyada geniş kitlelere ulaşan İnji, Bellydancing ile başarısını adeta zirveye taşıdı. Herkes onu çok merak etti hatta çoğumuz onu ilk başlarda yabancı sandı. Biz de Milliyet.com.tr’nin Youtube kanalında yeni başlayan "Uçuş Modu" programında ilk olarak bu genç ve başarılı ismi ağırlamak istedik. Hem sizin merak ettiğiniz soruları sorduk hem de çok eğlenceli bir yayın gerçekleştirdik.

Biz onu İnji olarak tanıdık… Ama gerçek adı İnci Güran. İlk olarak Inji’ye neden bu ismi tercih ettiğini sorduk. "İsmimi seçerken özellikle j harfini koydum. Çünkü Amerika’da insanlar İngilizce okurken rahat okusunlar istedim. Şimdi buraya gelince bazen ailem ve arkadaşlarım bile İnji diyorlar. Anne ne olur İnci de diyorum. Bana da çok garip geldi. Çünkü doğma büyüme Bağdat caddeli bir insanım" diyerek yanıtladı.

Haberin Devamı

8 yaşında İstanbul Devlet Konservatuarına gittiğini söyleyen İnji, klasik piyano eğitimi aldığını ve müziğe olan aşkının küçük yaşlarda başladığını anlattı.  Karadeniz kızı olduğunu söyleyen İnci Güran hem klasik müzik hem de türkü sevdiğini söylerken, stüdyoda seslendirdiği türküyle de bizi oldukça şaşırttı.

Türkiye’de doğup büyüyen ünlü isim yurt dışına neden gittiğini ise, "lise 3’e kadar buradaydım. Sonra İngiltere’ye gittim. Annemler başlarda gitmemi hiç istemedi. Oradan da Amerika’ya gittim. Finans okumak ve girişimci olmak istiyordum. The Wharton School’da ekonomi okudum" sözleriyle anlattı. İnji, okulunu çok sevdiğini, birçok farklı insanla tanıştığını ve müzik dünyasının çok genişlediğini anlattı.

Haberin Devamı

"Olduramadım " şarkısını cover yapmak istiyorum

Cumhuriyetin 100. yılında bir Türk kızının müzik alanında dünyada bu kadar ses getirmesi için ne düşündüğünü ve hissettiğini de merak ettik İnci’nin… İnci bu konuyla ilgili olarak da "Türkiye’nin gurur duyacağı global bir sanatçı olmak istiyorum. Arnavutluk’un Dua Lipa’sı varsa benim için de Türk kızı desinler istiyorum. Sahnede olmayı çok seviyorum. Seyirciyle o enerjiyi kurmak çok hoşuma gidiyor" ifadelerini kullandı. İnci’nin Türkiye’de gerçekleştirmek istediği hayalleri de çok fazla... Bunlardan ilki de "Olduramadım " şarkısını cover yapmak ve hem Türkçe hem İngilizce yeni şarkılarını hayranlarıyla buluşturmak.