Gündem İnternette hasar kaydı sorgulama ve mobil tramer sorgulama!

İnternette hasar kaydı sorgulama ve mobil tramer sorgulama!

07.11.2015 - 11:45 | Son Güncellenme:

İnternette hasar kaydı sorgulamanızı ve tramer sorgulamanızı yapabileceğiniz gibi mobilden de bu sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı haberimizin devamından sorgulayabilirsiniz.

İnternette hasar kaydı sorgulama ve mobil tramer sorgulama

Günümüzde araç teknolojisi büyük bir hız ile gelişirken araç sektörlerinde de oldukça hareketli dönemler yaşanıyor. Özellikle günümüzde hızla gelişen teknoloji ile birlikte araç modellerinde pek çok yeni nesil donanımla en yeni modeller her geçen gün farklı yapılarıyla piyasaya sunuluyor. Bu durum hem sıfır hem de ikinci el araç sektörlerinin fazlasıyla hareketli bir dönem yaşamasına yol açıyor. Ancak özellikle 2. el araç alım-satım piyasasında araç sahiplerinin yaşadıkları bazı sorunlar oldukça önemli ve ciddi mağduriyetlerin oluşmasına yol açıyor. Özellikle de vatandaşların 2. el araç ticaretlerinde karşı karşıya kaldıkları bazı sorunlar son derece ciddi sorunlara yol açabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araç ticaretlerinde günümüzde artık alınacak aracın tüm ayrıntılı bilgilerine son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de araç alacak vatandaşlar internet teknolojisinden yararlanarak almak istedikleri araca ilişkin olarak ayrıntılı bilgilere dijital platform üzerinden kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından dijital platform üzerinde hizmet açılan hasar kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşlar aracın hasar bilgisine de kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Özellikle çok uzun yıllardır dijital platform üzerinde bulunan e-Devlet sisteminde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalıntı araç durumlarına karşı vatandaşa sunulan araç sorgulama hizmetine ek olarak geliştirilen ve aracın hasar durumuna ilişkin ayrıntılı bilgiler sunan hasar kaydı sorgulama hizmeti SGBM resmi web sayfasında vatandaşa hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Akıllı telefonlar veya bilgisayarlar yardımı ile internete erişim sağlayabildiği her noktadan aracın hasar geçmişini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilmek isteyen vatandaşlara hizmet veren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasındaki hasar kaydı sorgulama hizmetine sbm.org.tr/ adresindeki online işlemler menüsünün alt kategorisi ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ kategorisinden ulaşılabiliyor. Bu web sayfasında vatandaşlar hasar kaydı sorgulama işlemlerini ise 3 farklı yöntemle gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar plaka ile sigorta T.C. kimlik numarası ile sorgulama, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ile sorgulama ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçeneklerinden herhangi birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasında gerçekleştirilen bu hasar kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşlar aracın en güncel ve geçmiş dönem şeklinde tüm kaza tespit tutanaklarını her bir ayrıntısı ile inceleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu durum özellikle 2. el araç alım-satım piyasasında yaşanan en büyük sorunlar arasında yer alan hatalı veya eksik hasar bilgilendirmelerinin yaratacağı mağduriyetlerin önüne geçilebilmesini sağlıyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan mobil hizmet tramer sorgulama ile de cep telefonlarından kısa mesaj bölümünde plakayı yazıp 5664’e kısa mesaj göndererek da araç hasar bilgisine ulaşılabiliyor. Turkcell, Vodafone ve Avea gibi tüm operatörlerden kullanılabilen bu mobil hizmet ücretlidir. Her operatör için sabit fiyatın geçerli olduğu bu hizmetten yararlanmak isteyenler için verilen bedel ise 5 TL olarak belirlenmiş.