Gündem İP Trabzon İl Başkanlığı'nda taciz iddiasına tepki

İP Trabzon İl Başkanlığı'nda taciz iddiasına tepki

04.06.2009 - 13:05 | Son Güncellenme:

.

İP Trabzon İl Başkanlığında taciz iddiasına tepki

İŞÇİ Partisi (İP) Trabzon İl teşkilatında görevli İ.G.’nin, partideki kadınlara tacizde bulunduğuna yönelik iddialar ortalığı karıştırdı. Tacize uğradığı iddia edilen Ç.D., iddiaları partiye karşı yapılan linç kampanyasının uzantısı olarak degerlendirerek reddetti. İl Başkanı Harun Bülbül ise, yanlış bilgiyi sızdıranı bulacaklarını belirtti.
İP Trabzon İl Başkanlığı’nda taciz olayları yaşandığına ilişkin haberin dün Aktif Haber adlı bir internet sitesinde yer alması ortalığı karıştırdı. Sitedeki haberde, “İP Trabzon il Başkanı Harun Bülbül’e yakınlığıyla bilinen İP’li İ.G.’nin, İP’li Ç.D.’yi taciz ettiği ve sarkıntılıkta bulunduğu iddia ediliyor. Olayın ayyuka çıkması üzerine konu İP Genel Başkanvekili Mehmet Bedri Gültekin’e kadar iletildi. Gültekin olayın sessizce çözülmesi talimatını verdiği öğrenilirken bunun İ.G.’nin karıştığı ilk olay olmadığı ortaya çıktı. İ.G. daha önce yine hemşirelik okulunda okuyan C.K. isimli bir kıza partinin eski bürosunda alkol aldırıp sarkıntılık yaptı. C.K. kendisini zorla kurtarırken olayı parti yetkililerine aktardı. Ancak İ.G.’nin güçlü ilişkileri nedeniyle olay örtbas edildi. Bu olaydan sonra Diyarbakır mitingi seyahati sırasında İ.G.’nin aşırı samimi şekilde Ç.D.’ye sarılması tartışma konusu oldu. Yine büyütülmeyen olay geçtiğimiz günlerde patladı ve genel merkez müdahale etmek zorunda kaldı. Ç.D.’nin İP’li babasının da olaydan haberdar olduğu ve üzerinin kapatılmasına sıcak baktığı belirtiliyor” iddiaları yeraldı. 

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER

Haberin Devamı

Sözkonusu haberde adı geçen ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğrenci olduğu öğrenilen Ç.D., İP İl Başkanı Harun Bülbül ile bugün bir basın toplantısı düzenleyerek iddiaları yalanladı. Kendisine basın yoluyla katliam yapıldığını söyleyen Ç.D., “Bana böyle bir taciz yapılmadı. Aktif Haber adlı sitenin Fethullahçı olduğunu iddia ediyorum. Partimize yapılan provakasyondan başka bir şey değildir” dedi. Ç.D., İ.G.’nin iddia edildiği gibi Diyarbakır mitingine gelmediğini de vurguladı. Ç.D. bu iddiaların arkasında Amerika'nın Trobzon'u üs olarak istemesinin de bulunduğunu ileri sürdü.
İP İl Başkanı Harun Bülbül ise, 6 aydır il başkanı olduğunu belirterek, “Bizim partimizde sapık insanların yeri yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nin namus abidesiyiz. Saldırıya uğramamız da bunun içindir. Canımız pahasına buraya üs kurdurmayacağız” dedi. Bülbül, İ.G.’nin toplantıya katılmamasıyla ilgili olarak da, “Arkadaşımızın eşi çalışıyor. Bugün bakacak kimse olmadığı için çocuğuna bakıyor. Partiyle ilişkisinin kesilmesi sözkonusu değildir” diye konuştu.
Bülbül son olarak, bu yanlış bilgiyi dışarıya sızdıranı da bulacaklarını sözlerine ekleyerek, “Yine yakınımızdaki insanlardır. Onu da bulacağız. Daha yeni bir olay. Ama aşağı yukarı bazı isimler var kafamızda” ifadesini kullandı.