Gündem İş adamlarını tutuklatan görüntüler!

İş adamlarını tutuklatan görüntüler!

15.08.2017 - 19:08 | Son Güncellenme:

İstanbul’da geçtiğimiz yıl öldürülen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayeti soruşturmasında azmettirici suçlamasıyla gözaltına alınan Keten inşaatın sahipleri Rıza ve Selahattin Keten kardeşlerin, polisin tespit ettiği güvenlik kameraları görüntüleri nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı. Cinayetin işlendiği Şişli Belediyesi’nin 1-31Temmuz 2016 tarihli güvenlik kameralarına el koyup inceleyen polis, yaptığı incelemelerde cinayetin tetikçisi Şenol Şahin’in son mahkemede verdiği ifadeleri doğrulayan görüntülerin yanı sıra cinayet öncesinde keşif yapıldığına dair görüntülere de ulaştı.

İş adamlarını tutuklatan görüntüler

İstanbul Şişli’de geçtiğimiz yıl öldürülen Şişli Belediye Başkan yardımcısı Cemil Candaş cinayetinin azmettiricisi olarak savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen Keten İnşaat’ın sahipleri Selahattin ve Rıza Keten kardeşler ile Keten inşaat çalışanı Mehmet Tüysüz tutuklanarak cezaevine kondu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Perşembe günü gözaltına alınan ve 5 günlük bir emniyet gözaltısının ardından bu gün sevk edildikleri savcılık tarafından davanın görüldüğü İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesine çıkarılan 3 zanlıdan Rıza ve Selahattin Keten cinayete azmettrme Mehmet Tüysüz ise cinayete yardım suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi.

RUHASTLI SİLAHINI VERİP GÜVENLİĞİ KONUŞMAYA ALDI

Cinayetin tetikçisi Şenol Şahin’in son mahkemede verdiği ifadeyi doğrulayan kamera görüntülerine ulaşan İstanbul Organize polisinin, tutuklamada büyük etken olduğu öğrenilen ve mahklemeye gönderilen görüntülerde Rıza Keten’in cinayetin tetikçisi Şenol Şahin’e silahı nasıl ulaştırdığı görülüyor.

XRAY DAN GEÇMEDEN 2.SİLAHI İÇERİ SOKTU

Haberin Devamı

Polisin Şişli Belediyesi Hizmet binasından temin ettiği ve bir ay üzerinde çalıştığı 18 Temmuz 2016 günlü güvenlik görüntülerinde cinayetten yaklaşık yarım saat önce 14.48 de belediye binasına girip ruhsatlı silahını güvenliğe bırakan Rıza Keten’in, güvenliği konuşmaya alıp oyalayarak xray cihazından belindeki diğer ruhsatsız silahla içeiriye geçişi görüntülere yansıyor. Belediye binasına girdikten sonra 14.57 de belediye tuvaletine yönelen Rıza Keten’den 30 saniye sonra ise tetikçi Şenol Şahin aynı tıvalete giriyor.

TUVALETTEKİ 26 SANİYE

Polisin iddiasına göre silah alışverişinin yapıldığı tuvaletten 26 saniye sonra Rıza Keten çıkarken , bir dakika 58 saniye sonra 14.59 da tuvaletten çıkan tetikçi Şenol Şahin, önce Candaş’ın kaladığı katta kıs abir keşif yapıyor ve ardından cinayete yardım eden Mehmet Tüysüz’ün işaretiyle 23 dakika sonra harekete geçip 15.21 de Candaş’ı odasında direk ateş ederek vuruyor.

TESADÜFEN BELEDİYEYE GELEN SİVİL POLİSLER YAKALADI

Cinayet sonrası kaçmaya çalışan tetikçi Şenol Şahin, önce katta bulunan güvenlik görevlisiyle girdiği kısa bir boğuşmanın ardından kaçarak indiği belediye girişinde, görüşmeye gelen sivil polis ekipleri tarafından fark edilip yere yatırılarak tesadüf eseri yakalanıyor.