Gündem İSG başvuruları alınmaya devam ediyor! İSG başvurusu nasıl yapılır?

İSG başvuruları alınmaya devam ediyor! İSG başvurusu nasıl yapılır?

08.04.2019 - 11:57 | Son Güncellenme:

İSG başvuruları alınmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından 4 Nisan tarihinde alınmaya başlanan İSG başvuruları 11 Nisan'da sona erecek. ÖSYM büroları ve elektronik ortam üzerinden alınacak başvurular için adaylar 240 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecek. Peki İSG başvuruları nasıl yapılacak?

İSG başvuruları alınmaya devam ediyor İSG başvurusu nasıl yapılır

İSG başvuruları alınmaya devam ediyor. 4 Nisan'da ÖSYM tarafından alınmaya başlanan başvurular 11 Nisan'da sona erecek. Adaylar başvuru işlemlerini elektronik ortam veya ÖSYM büroları aracılığı ile gerçekleştirebilecek. Binlerce adayı yakından ilgilendiren İSG başvuruları için adaylar 240 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecek.

Haberin Devamı

İSG BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınava başvuru yapacak adaylar, ÖSYM’nin internet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu (Sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacaktır.) doldurmuş olarak ÖSYM Başvuru Merkezlerine şahsen başvuracaklar veya ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel başvuru yapacaklardır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinden başvuru yapacak adayların başvurularını yaparken, doldurulmuş Aday Başvuru Formu ile birlikte nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarının aslını (Pembe/Mavi Kart, KKTC Kimlik Kartı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Geçici Kimlik Belgesi” de geçerlidir.) yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Haberin Devamı

Başvuru merkezi görevlisi tarafından adayın Aday Başvuru Formundaki bilgileri ile birlikte web kamerayla alınacak fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacaktır (ÖSYM kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adayların fotoğraflarının çekilmesi sistem tarafından engellenmektedir.). Fotoğraf, adayın fiziksel olarak tanınmasını sağlayacak nitelikte olmalıdır. Başvuru merkezi görevlisi adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı Aday Başvuru Kayıt Bilgileri formunu kontrol etmesi için adaya verecektir. Bu aşamadan sonra kişisel bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu olacaktır. Aday belgeyi kontrol edecek ve bilgiler doğru ise imzalayıp görevliye onaylaması için geri verecektir. Belge üzerindeki onay kodu sisteme girildikten ve sınav ücreti yatırıldıktan sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen ve sınav ücreti yatırılmayan başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. Bir başvuru merkezinden başvuru yapan adaylar, başvuru merkezine 10,00 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyeceklerdir.

Yazarlar