Gündem İslami hareketin İstanbul çıkarması

İslami hareketin İstanbul çıkarması

26.04.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Barış Platformu tarafından Zeytinburnu’nda düzenlenen ‘İsrail Kazdıkça Kanayan Yara: Mescid-i Aksa’ başlıklı sempozyum, İslami hareketin tanınmış isimlerini bir araya getirdi. Sempozyuma AKP’li Tuna da katıldı

İslami hareketin İstanbul çıkarması

İstanbul Barış Platformu’nca düzenlenen Mescid-i Aksa Sempozyumu, İslami hareketin birçok tanınmış ismini bir araya getirdi.
Sempozyuma katılan “Mescid-i Aksa’nın Muhafızı” unvanıyla tanınan Kudüs İslami Hareket önderi Şeyh Raid Salah, “Kudüs buradan imdat çağrısı yapıyor. ‘Neredesiniz Müslümanlar’ diyor. Bu yardım çağrısına sessiz kalan dilsiz şeytan olabilir. Bugün kitlesel rollerde tüm Müslümanların beraberliğine ihtiyacımız var. Sizler Osmanlı sultanlarının torunlarısınız, onların ruhunu taşıyorsunuz. Beklentilerinizin büyük olması gerekir” dedi.

Salon doldu taştı
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde dün düzenlenen “İsrail Kazdıkça Kanayan Yara: Mescid-i Aksa” sempozyumuna, yaklaşık 1500 kişi katıldı. Salonun tamamen dolması üzerine, katılımcılar için girişte barkovizyon kuruldu.
Çok sayıda çarşaflı ve türbanlı kadının katıldığı sempozyumda açılış konuşmasını yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail’in kazı çalışmaları sebebiyle Mescid-i Aksa’nın her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Konuya uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek ve Mescid-i Aksa’nın yıkılmasını önlemek amacıyla sempozyumu düzenleme kararı aldıklarını ifade eden Yıldırım, “Yahudi düşüncesine ait olmayan ne varsa yok edilmesini amaçlayan Siyonizmin en önemli hedefi, Mescid-i Aksa’nın yıkılması ve yerine Süleyman Mabedi’nin kurulması projesidir. Mescid-i Aksa’nın altında sürdürülen ve arkeolojik amaçlı olduğu iddia edilen kazılarla, bu kutsal mekânın süreç içerisinde yıkılması planlanmaktadır” dedi.
Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf da, Arap dünyasından Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün imdadına koşmasını beklediklerini belirterek, “Siyonist rejim barış istemiyor. Öncelikle Filistin halkının birlikteliği önemli. Siz de Filistinlilere destek vereceksiniz ve onlar davalarında başarıya ulaşacak. Davaya, direnişe devam etmemiz gerekiyor” dedi.

AKP’li vekil de katıldı
Sempozyumda selamlama konuşması yapan AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna da Yahudi soykırımına oranla Filistin meselesinin çok az gündeme getirildiğini ve İsrailli sivil toplum kuruluşlarını etkin çalıştığını söyleyerek, “Onun için benim 1,5 milyar Müslüman’dan beklentim Filistin meselesini her yerde duyurmalıyız. Filistin meselesini Asya’da, Amerika, her yerde gündeme getirecek organizasyonların başında olmalarıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

İslami hareketin İstanbul çıkarması

İslami hareketin İstanbul çıkarması

Sempozyumda çok sayıda çarşaflı ve türbanlı kadının katılması dikkat çekti.