Gündem İstanbul’daki katliama dünyadan tepki yağdı

İstanbul’daki katliama dünyadan tepki yağdı

12.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki terör saldırısına dünyadan da büyük tepki geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye mesajı gönderen liderler terörü lanetledi.

İstanbul’daki katliama dünyadan tepki yağdı

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun: Saldırı faillerinin bir an önce belirlenip yargı önüne çıkarılmasını umuyorum.

- Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price: ABD saldırıyı en güçlü şekilde kınar. Türkiye’yi, ABD’yi ve küresel barış ile istikrarı tehdit eden tüm teröristlere karşı NATO müttefikimiz Türkiye ile dayanışma halindeyiz.

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Alçakça ve ahlak dışı saldırıyı kınıyorum. İstanbul’da yaşananlar, uluslararası terörle mücadelede ortak çabalara ihtiyaç duyulduğunu bir kez kanıtladı.

- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande: İstanbul’daki terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Fransa, yaşadığı bu
yeni sıkıntı karşısında Türkiye’ye tam destek vermektedir.

- İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson: (Twitter hesabından) Düşüncelerim, olaydan etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, terörle mücadelede Türkiye ile çalışmaya bağlıdır.

- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Kalbim, bombalı saldırılarda sevdiklerini kaybedenler, yaralılar ve Türkiye halkıyla. Müttefikimiz Türkiye ile dayanışmada birleşiyoruz. Terörizmin her türlüsüne karşı savaşmakta kararlıyız.

- Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland: Türk halkına ve hükümetine en derin taziyelerimizi gönderiyoruz. Bu hain saldırılardan çok çekmiş olan Türk halkının yanındayız, kurbanların aileleriyle yas tutuyoruz.

- Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn: (Ortak açıklama) AB, Türkiye ve halkıyla süregelen dayanışmasını yineliyor. Tüm terör eylemlerini güçlü şekilde kınadığımızı yeniden teyit ediyor ve terör tehdidiyle mücadelede Türkiye ile yakın işbirliği yapma konusunda devam eden kararlılığımızı dile getiriyoruz.

- Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev: Zor günlerde Türkiye ile birlikte uluslararası istikrarın ve güvenliğin sağlanmasında her türlü çabayı göstermeye hazırız. Kazakistan’daki devlet kurumlarında bayraklar yarıya indirildi.

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Terörün tüm çeşitlerine karşı hep birlikte ve kararlı mücadele yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz.

- Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev: Türkiye’deki terör olayları beni çok üzüyor. Allah Türkiye’yi korusun. Anavatanımızı korusun. Terör olayları bitsin. Türkiye Cumhuriyeti’ne barış diliyorum.

- Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili: Düşüncelerimiz ve dualarımız kurbanların ve ailelerinin yanında.

- Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği: Terör bir kez daha iğrenç yüzünü gösterdi. Almanya terörizmle mücadelede Türkiye’nin yanındadır.

- Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion: Kanada bugün İstanbul’da meydana gelen ölümcül saldırıyı kınar. Düşüncelerimiz mağdurlar, aileleri ve Türkiye halkı ile birlikte.

- Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye mesajı gönderip terör saldırısını kınadı.

- Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi: Terör tüm ülkelere uzanıyor. Mücadele için birleşmeliyiz. Terörle mücadelede, tüm bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması için komşu ülke Türkiye ile de dayanışmaya hazırız.

- İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin: İsrail, ister İstanbul’da olsun ister Brüksel’de olsun ister Kudüs’te olsun, terörün her türlüsünü kınıyor.