Gündem İstanbul'da hangi ilçelerde okullar tatil?

İstanbul'da hangi ilçelerde okullar tatil?

19.02.2015 - 19:25 | Son Güncellenme:

İstanbul'da ve Ankara'da 20 Şubat Cuma günü okullar tatil mi? İstanbul ve Ankara'da yaşayan öğrenciler tüm gün bu sorunun yanıtını merak etti. Az önce İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. Peki İstanbul'da hangi ilçelerde okullar tatil edildi?

İstanbulda hangi ilçelerde okullar tatil

İstanbul Valiliği kar tatili kararını açıkladı. İstanbul'un sadece bazı ilçelerinde okulllar tatil edilecek. İstanbuşl Valiliği kar tatili kararını Kaymakamlıkların kararına bıraktı.

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN 'KAR TATİLİ' AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği okullarda eğitim ve öğretime yarın devam edileceğini duyurdu. Valilik ilçelerin durumuna göre kaymakamlıkların kendi ilçeleri için karar verebileceğini belirtti.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı etkisini kaybetmekte olduğundan yarın (cuma günü) eğitim ve öğretime devam edilecektir.Ancak ilçelerimize yağan kar miktarındaki farklılıklar ve ara sokaklarda devam eden kar temizleme çalışmalarının mevcut durumuna göre eğitim ve öğretime devam edilmemesi hususunda karar, İlçe Kaymakamlıklarımızın yetkisine bırakılmıştır” denildi.

İSTANBUL'DA OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLÇELER

Avcılar, Sultangazi, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Başakşehir, Çatalca, Sancaktepe, Sultanbeyli, Çekmeköy Kağıthane, Kartal ,Arnavutköy, Ataşehir ,Eyüp ve Gaziosmanpaşa

Haberin Devamı

20 ŞUBAT CUMA GÜNÜ OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER!

KOCAELİ
Kocaeli genelinde kar yağışı ulaşımı eolumsuz etkilerken, Çarşamba gününden bu yana tatil edilen ilk ve orta dereceli okullarda, bu gece yapılan değerlendirmeler sonucu yarın (Cuma) için de tatil kararı alındı. Kocaeli Valiliği, bu gece yapılan değerlendirmelerin ardından tatil kararını saat 22.00 sıralarında alarak duyurdu.
SİVAS
Sivas’ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha kurulunun aldığı karar gereği olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin ulaşımda mağduriyet yaşamaması için il genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildiği duyuruldu. Ayrğca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı açıklandı.
DENİZLİ
Denizli’de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 4 ilçede okulların tatil edilmesi 1 gün daha uzatıldı.
Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları ve kar yağışının sürmesi nedeniyle Çardak, Kale, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarla eğitime yarın (Cuma) ara verildiği belirtildi. Ayrıca hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

Haberin Devamı

TOKAT

TOKAT’ta etkili olan kar yağışı sonrası okullar il genelinde yarın da tatil edildi.

Tokat’ta etkili olan kar yağışı sonrası ilk ve orta dereceli okullar bugün için 1 gün tatil edilirken, yağışın devam etmesi nedeni ile tatil uzatıldı. Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada meteoroloji verilerine göre soğuk, kar yağışı, don ve buzlanma ihtimalinin ulaşımda aksaklıklara neden olacağı beklentisi nedeni ile 20 Şubat Cumu günü de okulların tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. İl genelinde 298 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşuları nedeniyle yarın için de 1 gün süreyle tatil edildi.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 20 Şubat 2015 Cuma günü 1 gün süreyle ile ara verildi. Açıklamada, "Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle, valiliğimizce okulların tatil edildiği ilçelerde bulunan kamu görevlisi engelliler ve kamu kuruluşlarında çalışan hamile personel ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır" denildi.

Haberin Devamı

Eskişehir'de bugün de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edilmişti.

SAKARYA

Sakarya'da ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil

Sakarya Valiliği, bölgedeki kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi, ulaşımda yaşanan sorunlar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın için de tatil kararı aldı. sakarya'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim 23 Şubat pazartesi başlayacak.

ÇORUM - KARAMAN- SİVAS (Suşehri)

Çorum, Karaman ve Sivas'ın Suşehri ilçesinde de okullar bir gün tatil edildi.