Gündem İstanbul'da son durum: Bazı noktalardaki kısıtlamalar kaldırıldı

İstanbul'da son durum: Bazı noktalardaki kısıtlamalar kaldırıldı

01.05.2024 - 16:24 | Son Güncellenme:

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı tedbirleri çerçevesinde ulaşıma kapatılan bazı noktalardaki kısıtlamaların saat 16.00 itibarıyla kaldırıldığını açıkladı.

İstanbulda son durum: Bazı noktalardaki kısıtlamalar kaldırıldı

1 Mayıs Emek ve Dayaışma günü için alınan ulaşım tedbrleri kapsamında, kapatılan bazı yollar saat 16.00 itibariyle açıldı. Tedbirler kapsamında toplu taşıma, deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarında da kısıtlamaya gidilmişti. Akşam saatlerinde bazı otobüs, tramvay ve deniz seferleri de normale dönmeye başladı.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında ulaşıma dair bazı tedbirler almıştı. Valilikten yapılan açıklamada, "Karayolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamaları saat 04.00’te, deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamaları saat 05.30 itibariyle başlatılacaktır." ifadelerine yer verilmişti. Saat 16.00 itibariyle trafiğe kapalı olan yollardan bazıları da açılmaya başladı.

TRAFİĞE AÇILAN YOLLAR

Buna göre, Fatih'te, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, Macar Kardeşler Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Caddesi, Cemal Birsel Caddesi, Kennedy Caddesi, Ragıp Gümüşpala Caddesi, Kadir Has Caddesi, Abdulezel Caddesi, Büyük Kahraman Caddesi, İtfaiye Caddesi, Hayriye Tüccarı Caddesi, 16 Mart Şehitleri Caddesi, Akdeniz Caddesi ve bu caddelere bağlanan yollar trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

Atatürk (Unkapanı) Köprüsü üzeri araç trafiği Kasımpaşa istikametine; Evliya Çelebi Caddesi (Tarlabaşı istikametine bağlanan yollar hariç) Turabi Baba Caddesi ile Bahariye Caddesi (Tarlabaşı Bulvarına bağlanan yollar hariç) Piyale Paşa Bulvarı ve Hasdal-Okmeydanı Bağlantı yolu (Piyale Paşa istikameti), Kasımpaşa Bahariye caddesi trafiğe açılan yollar arasında.

GALATA KÖPRÜSÜ ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPALI

Beyoğlu'nda Refik Saydam Caddesi, Tersane Caddesi, Kurtuluş Deresi Caddesi, Sıracevizler Caddesi, Darülaceze Caddesi, Bahariye caddesinden Tarlabaşı Bulvarına çıkan sokaklarla Galata Köprüsü'nün çift yönlü olarak bir süre daha trafiğe kapalı kalacağı öğrenildi.

DENİZ ULAŞIMINDA BAZI SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

Diğer yandan, Marmaray Sirkeci İstasyonu, İETT seferleri, Alibeyköy-Eminönü Tramvayı, Bağcılar- Eminönü Tramvayı (Eminönü istasyonuna kadar), Sirkeci-Haydarpaşa Arabalı vapuru, Eminönü Vapur İskelesi, Karaköy Vapur İskelesi, Kabataş Vapur İskelesi, Beşiktaş Vapur İskelesi seferleri normale döndü.