Gündem İstanbul'da tramvay otobüsle çarpıştı! Yaralılar var

İstanbul'da tramvay otobüsle çarpıştı! Yaralılar var

05.12.2022 - 09:26 | Son Güncellenme:

İstanbul Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı. Kazada 33 kişi yaralanırken, inanılmaz bir kurtuluş da kameralara yansıdı.

Kaza saat 09.15 sıralarında Alibeyköy'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Alibeyköy'de içinde yolcuların bulunduğu 34 TP 7116 plakalı İETT otobüsü tramvay yolundan geçerken kaza oldu. İETT otobüsü ile tramvay çarpıştı.

EKİPLER SEVK EDİLDİ

Haberin Devamı

Çarpışmanın etkisiyle İETT otobüsü sürüklenirken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada 33 kişi yaralanırken, otobüste sıkışan bir yolcu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Ekiplerin olay yerindeki çalışması sürüyor.

METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda geçici bir süre için seferlerimiz Cibali-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi.

KAZA ANI KAMERADA

Kaza anının güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde İETT otobüsünün tramvay yoluna girdikten sonra kazanın meydana geldiği görülüyor. 

İNANILMAZ KURTULUŞ

İstanbul Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsü kaza yaptıktan sonra yol kenarındaki bir kulübeye çarptı. O sırada Selahattin Şahin'in içinde bulunduğu kulübe üzerine yıkıldı. Şahin olaydan burnu bile kanadan kurtulurken, inanılmaz anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

İstanbulda tramvay otobüsle çarpıştı Yaralılar var


DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Kaza anını anlatan Selahattin Şahin, "Kulübenin içindeydik. Bir anda otobüs kulübeye vurunca deprem oluyor zannettik. Bir anda korktuk. Metro otobüsü ikiye bölmüş. Biz dışarıya fırladık. Şükürler olsun bir şeyimiz yok. Yaralılar vardı. Çok korktuk. Şoku hala atlamadık. Kıl payı ile kurtardık. Kaza sonrasında bir anda burası doldu. Otobüste bağıran çağıranlar insanları indiriyorlar. Yaralılar hastaneye kaldırıldı" dedi.

İstanbulda tramvay otobüsle çarpıştı Yaralılar var

VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazada 33 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Alibeyköy Tramvay Durağı'nda meydana gelen trafik kazasında maalesef 33 hemşehrimiz yaralandı. Tedavileri devam eden hemşehrilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum." dedi.

İstanbulda tramvay otobüsle çarpıştı Yaralılar var

KAZADA SİNYALİZASYON ARIZASI İDDİASI

Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsünün çarpışmasına  sinyalizasyon arızasının neden olduğu öne sürüldü. Kazanın olduğu noktadan bir gün önce çekildiği belirtilip sosyal medyada paylaşılan görüntülerde tramvay ile araçlara aynı anda yeşil ışık yandığı görülüyor. Kazanın nedenine ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Kazanın ardından yaralıların yardımına ilk koşan vatandaşlardan Bülent Kahveci, "Buranın böyle olacağı belliydi. Yaklaşık 10 gündür bu ışıklarda problem vardı. Sürekli tamire geliyorlardı. Sabah, akşam trafiğinde burada kargaşa oluyor. Işıklı sistemde tramvay çalıştırılıyor. Burada tramvay geçiş yaparken arabalar geçiyor. Arabaya yeşil yanıyor, tramvaya yeşil yanıyor. Sürekli bozuluyor. Son 10 günde daha çok bozuluyordu. Belediyenin kayıtlarında da vardır. Sonuçta biz burada oturan insanlarız. Her gün gördüğümüz şeyler" dedi.

Trafik ışıklarının tramvay ile araçlara aynı anda yeşil yandığını gösteren anlar, bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla da kaydedildi. Dün aynı noktada çekildiği belirtilen görüntüde, tramvay yeşil ışıkta geçerken, trafik lambasının araç geçişleri için de yeşil yandığı görülüyor.

İstanbulda tramvay otobüsle çarpıştı Yaralılar var

AYNI NOKTADA DAHA ÖNCEDE KAZA MEYDANA GELDİ

Aynı noktada bir buçuk ay öncede kaza meydana gelmişti. 20 Ekim'deki kazada 34 YK 4103 plakalı otomobil sürücüsü, kırmızı ışık yanarken tramvay yolundan karşısına geçmek istedi. O sırada seyir halindeki tramvay, otomobile çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, yoğun trafik oluştu. Kazaya karışan otomobilin çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yol tekrardan trafik normale döndü. 

Haberin Devamı


İstanbulda tramvay otobüsle çarpıştı Yaralılar var

KAZAYLA İLGİLİ İLK RAPOR

Alibeyköy’de yaşanan kazayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada otobüs şoförünün alkol ve uyuşturucu testinin temiz çıktığı, vatmanın ise test işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

İstanbulda tramvay otobüsle çarpıştı Yaralılar var

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kazayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. İncelemelerde, otobüs şoförünün alkol ve uyuşturucu testinin temiz çıktığı belirtildi. Tramvay sürücüsünün ise test işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Kazaya karışan tramvay sürücüsü ve otobüs şoförünün tedavilerinin tamamlanmasının ardından ifadelerinin alınacağı öğrenildi. Kazada yaralanan bir kişinin tedavisinin ardından alınan ilk ifadesinde şikayetçi olmadığı öğrenildi.