Gündem İstanbulkart başvurusu nasıl yapılır? Gerekli evraklar nelerdir?

İstanbulkart başvurusu nasıl yapılır? Gerekli evraklar nelerdir?

16.09.2018 - 13:45 | Son Güncellenme:

İstanbulkart başvurusunda bulunmak isteyenler gerekli evrakların neler olduğunu merakla araştırıyor. Peki İstanbulkart başvuruları nereden ve nasıl yapılıyor. Pek çok kişinin merak ettiği İstanbulkart başvurusu ile ilgili bilgiler haberimizde yer alıyor.

İstanbulkart başvurusu nasıl yapılır Gerekli evraklar nelerdir

Ulaşımda büyük fayda sağlayan İstanbulkart başvurusuna büyük talep oluyor. İstanbulkart çıkarmak isteyenlerin belli şartları taşıması gerekiyor. Kartların herhangi bir sebeple yenilenmesi talebinde (eski kartın ibrazı şartıyla) 10 TL, Kayıp / Çalıntı 20 TL ödenmesi gerekir.

Haberin Devamı

İSTANBUL KART BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İstanbulkart başvurusu online olarak ya da başvuru merkezlerinden yapılabilir.

- Nüfus Cüzdanı Aslı
- 1 Adet Güncel (son 6 ay içerisinde çekilmiş) Fotoğraf

istanbulkart ücretini Başvuru Merkezi'ne geldiğinizde nakit olarak ya da kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

Öğrenciler talep edilen belgeleri ve kart ücretini Başvuru Merkezleri'ne ileterek başvurularını gerçekleştirirler. Belgelerini teslim ettikten sonra belirlenen süre içerisinde kartlarını teslim alırlar.

**MEB öğrencileri için yapılan başvurularda; fotoğrafsız kimlik aslı ibraz edildiği takdirde e-okul üzerinden alınan fotoğraflı öğrenci belgesi ibrazı zorunludur.

KİMLER İSTANBUL KART BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

Haberin Devamı

Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencilerinin alabileceği İndirimli istanbulkart' tır.

Açık İlköğretim, Açık Lise ve Kur'an Kursu öğrencilerinin Öğrenci Kartı alabilmeleri için;

-20 yaşından gün almamış olması
-Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan kaydına sahip olmaması gerekmektedir.
-Bu şartları sağlayan Açık İlköğretim ve Açık Lise öğrencilerinin, son 1 ay içerisinde almış olduğu öğrenci belgesi ve SGK tarafından verilen çalışmadığına dair belge ile birlikte bizzat Başvuru Merkezlerine gelerek bireysel başvuru yapması gerekmektedir.
-Kur'an Kursu öğrencilerinin ilçe müftülükleri aracılığı ile kurumsal başvuru yapması gerekmektedir.