Gündem İşte 'bizi ölüm ayıramaz' denilen sevgi

İşte 'bizi ölüm ayıramaz' denilen sevgi

25.03.2010 - 08:08 | Son Güncellenme:

Karabük'te rahatsızlıkları nedeniyle ayrı hastanelerde tedavi gören 45 yıllık evli çift, 1 saat arayla vefat etti. Yaklaşık 1 ay önce mezar yerlerini hazırladığı bildirilen çift, yan yana defnedildi.

İşte bizi ölüm ayıramaz denilen sevgi

İşte bizi ölüm ayıramaz denilen sevgi


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Safranbolu'da hamallık yaparak geçimini sağlayan Ali Çevik (77), yaklaşık 1 hafta önce eşi Hatice'nin (66) felç geçirerek Karabük Şirinevler Devlet Hastanesine kaldırılmasının ardından Karabük Devlet Hastanesine yatırıldı.

Alzheimer rahatsızlığı olduğu bildirilen Ali Çevik, tedavi gördüğü hastanede bugün yaşamını yitirdi. Ölüm haberinin verilmediği Hatice Çevik de eşinden 1 saat sonra hayatını kaybetti.

Çiftin cenazesi, Safranbolu'daki Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda yaklaşık 1 ay önce hazırlattıkları bildirilen mezara yan yana defnedildi.

Ali ve Hatice Çevik'in 2 çocuğundan Muzaffer Çevik, AA muhabirine, anne ve babasının birbirlerini çok sevdiklerini, 45 yıllık evlilik hayatlarında birbirlerini kırmadıklarını söyledi.

Anne ve babasının peş peşe rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını anlatan Çevik, şöyle dedi: ''Babam ve annem bizleri hiç kırmadı ve üzmedi. Allah ikisini de birbirinden ayırmadı. Annem, sürekli eşinin ölümünü göstermemesi için Allah'a dua ederdi. Allah dualarını kabul etti ve neredeyse aynı anda öldüler. Allah onları birbirlerinden ayırmayacaktır. Babam sanki birlikte öleceklerini önceden biliyormuş gibi mezarlıktan 1 ay önce yer alarak mezarlarını yan yana yaptırdı. Mezar taşlarına bile isimlerini yazdırmıştı.''