Gündem İşte İsrail'in korkunç paylaşımı! Erdoğan, sert tepki göstermişti

İşte İsrail'in korkunç paylaşımı! Erdoğan, sert tepki göstermişti

20.11.2023 - 21:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İsrail'e sert tepki göstermiş, " İsrail yönetimi askeri ve silahlı sivilleri ile ‘bir atışta iki ölü’ diyerek hamile kadınları, daha doğmamış bebekleri ile birlikte katletmekle övünen bir cinnet hali içindedir" demişti. İsrail askerlerinin giydiği skandal tişörtler ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "İsrail’in 7 Ekim’den beri süren ahlaksız ve alçak saldırıları altında hayatta kalma mücadelesi veren Gazze halkına da bu anlayış ile sahip çıkıyoruz. Şimdiye kadar Gazzeli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere 11 uçak dolusu malzemeyle, bir sivil insani yardım gemisini Mısır’a gönderdik. Böylece Gazzeli kardeşlerimiz için toplam 800 tona varan insani yardım malzemesini bölgeye sevk etmiş olduk. Mısır makamları ile iş birliği içerisinde yardım malzemelerinin Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye ulaştırılmasını sağlıyoruz. Biliyorsunuz; İsrail suyunu, yakıtını, elektriğini, iletişimini komple keserek Gazze halkını sadece öldürmekle kalmıyor, aynı zamanda taammüden hastaneleri bombalayarak Gazzelilerin direniş azmini de kırmaya çalışıyor. Gazze’de 7 Ekim tarihinden beri kelimenin tam anlamıyla bir vahşet, bin yıl önceki Haçlı işgalinde, 80 yıl önceki İkinci Dünya Savaşı’nda yaşananları aratmayan bir gaddarlık sergilenmektedir. İsrail yönetimi askeri ve silahlı sivilleri ile ‘bir atışta iki ölü’ diyerek hamile kadınları, daha doğmamış bebekleri ile birlikte katletmekle övünen bir cinnet hali içindedir." dedi.

Haberin Devamı

İşte İsrailin korkunç paylaşımı Erdoğan, sert tepki göstermişti

"İSRAİL KENDİ BAKIŞ AÇISINI YANSITIYOR"

CNN TÜRK'te uzman isimler skandal fotoğrafı yorumladı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Burada bir Filistinli kadın ancak elinde tüfekle bomba olur, hamile dahi olsa bu imgeyi yerleştiriyor. Bunu öldürmeyi kendisi için bir hak olarak görüyor. Filistinli kadın normal bir kadın olamaz, o bir teröristtir. İsrail burada kendi bakış açısını yansıtıyor. Burada kendince bir gerekçe oluşturuyor." dedi.

Doç. Dr. Ali Murat Kırık, "Doğmamış çocuk da doğduktan sonra aynı amaca hizmet edecek diyor. Bir vuruş iki ölü anlayışını sürekli pompalamaya çalışıyorlar. Buradaki imge çok önemli. Batı'nın sürekli bize pompaladığı bir İslam korkusu var. Onlar için İslam eşittir terörizm demek. Bundan doğacak çocuk da terörist olacak diyor. Bu ikisini bir arada okuduğunuzda da bu kişiden doğan çocuk da terörist olacak diyor." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN GAZZE TRAFİĞİ SÜRÜYOR

Aslıhan Altay Karataş - Son 20 günde Kazakistan, Özbekistan, Suudi Arabistan ve Almanya’ya ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun diplomasi trafiğini hızlandırıyor. Erdoğan, temaslarında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona ermesi ve acil ateşkesin sağlanması hedefine odaklanacak.

BM’de Filistin ile ilgili oylamada çekimser oy kullanan 45 ülkeyi ateşkes yönünde taraf olmaları için ikna çalışmalarına devam eden Erdoğan, yarın Cezayir’e ziyarette bulunacak. Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile görüşecek olan Erdoğan, Afrika’da tesir alanı geniş olan Cezayir’den Gazze ile ilgili önemli mesajlar verecek.

REİSİ GELİYOR

Erdoğan, son olarak 9 Kasım’da Özbekistan’da katıldığı Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesinde yüz yüze görüştüğü İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi 28 Kasım’da Ankara’da ağırlayacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak Erdoğan-Reisi görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular ve Filistin meselesi masada olacak. Erdoğan’ın 30 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek BM İklim Değişikliği Zirvesi (COP28) için Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) de gidebileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Aralık’ta Yunanistan’da olacak; Selanik’te düzenlenecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile birlikte başkanlık edecek.

KOMŞU İLE YENİ DÖNEM

Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde Miçotakis’in “Türkiye ile iş birliği şart” açıklaması hatırlatılarak Yunanistan ile sorunların çözümünde ve işbirliğinde sürpriz bir adım olup olmayacağının sorulması üzerine şunları söylemişti: “Yapacağımız işbirliği konferansıyla bunları konuşacağız. Temenni ederim ki aynen dediği gibi olur ve Yunanistan’la ilişkilerimiz daha iyi bir noktaya ulaşır. Yeni bir süreci temennim odur ki inşallah başlatırız... Bazı konulardaki görüş ayrılıklarımızı, diyaloğu önceleyerek çözüme kavuşturabiliriz. Bölge ülkeleri olarak meseleye rant ve pazar mantığıyla yaklaşan üçüncü ülkeleri sürecin dışında tutarsak, çözemeyeceğimiz bir sorunumuz yok.”

Öte yandan Erdoğan’ın önümüzdeki dönemde Mısır’a yapacağı ziyaret için de taraflar tarih üzerinde çalışıyor.