Gündem İşte umudun fotoğrafı

İşte umudun fotoğrafı

27.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada popüler olan ‘10yearchallenge’ akımı kapsamında paylaşılan bir fotoğraf milyonlarca insanı duygulandırdı. Kerem Çolakoğlu, kanser tedavisi gördüğü çocukluk fotoğrafıyla bugün bir doktor olduğunu gösteren fotoğrafını yan yana koyarak paylaştı.

İşte umudun fotoğrafı

Tüm dünyada popüler olan “10yearchallenge” fotoğraflarına en güzel örnek 12 yaşında yakalandığı kanser hastalığı sonrasında doktor olmaya karar veren ve bu hayalini hayata geçiren Dr. Kerem Çolakoğlu’nun (27) fotoğrafı oldu. 15 yıl önce hastanede tedavi görürken çektirdiği maskeli hali ile bugünkü doktor önlüklü halini karşılaştıran Dr. Çolakoğlu’nun fotoğrafı hastalara ve hasta yakınlarına umut oldu. “Değişim fotoğraflarının popüler olduğu dönemde ben de bir değişim fotoğrafı paylaşmak istedim” diyen Dr. Kerem Çolakoğlu, binlerce mesaj aldığını söyledi.

15 yıl önce ortaokul öğrencisiyken kendisine kanser teşhisi konulduğunu anlatan Dr. Çolakoğlu hastalık sürecini şöyle anlattı:

“Futbol oynarken burnuma top geldi ve kanama oldu. Sonrasında ise burnum tıkanmaya başlayınca ailem beni birçok doktora götürdü ama hiçbirinden bir şey çıkmadı. En son İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gittiğimizde ise burunla yutak arasında bir kitle olduğu teşhis edildi. Ve ondan sonra zorlu tedavim başladı.”

Hızlı bir şekilde ameliyat olduktan sonra hastaneden çıkacağını ve çok sevdiği futbola geri döneceğini düşündüğünü belirten Dr. Çolakoğlu, “Ama öyle olmadı. Zorlu süreç sekiz ay sürdü. Çok iyi bir tedavi ve erken teşhis sayesinde sağlığıma kavuşarak taburcu oldum. Hastanede doktorların ne kadar özverili çalıştıklarını görünce doktor olmaya orada karar verdim ve bunu da başardım” dedi.

Maskenin iki anlamı

Fotoğrafı paylaşırken bu kadar insana ulaşacağını ve bu kadar güzel tepkiler alacağını tahmin etmediğini söyleyen Dr. Çolakoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki doktorlarını ziyareti sırasında çekilen fotoğrafın hikâyesini de şöyle anlattı:

“Maskenin kattığı anlam yıllar içinde değişti tabii ki benim için. İki maskeli Kerem var ama içerik ve rol olarak tamamen birbirinden farklı. İlaçlardan dolayı dökülen saçlarım fırça gibi çıktı, tontiş yanaklarım normal haline geldi, hastaydım doktor oldum artık. Şimdilerde sadece yaşlılık ve stresten dökülen saçlarım mevcut. Hastanede 12 yaşında yatarken kısacası hastayken doktor olmaya karar vermiştim ilk olarak. Bana karşı verilen emekler beni bu mesleği yapmam için tetiklemişti ki şükürler olsun mesleğimizi elimize alabildik ve aktif olarak çalışıyoruz. Bu yolda bugün eskiden ilaç aldığım servisimi, hatta hasta yatağımı, değişmeyen çalışanları, canım kadar sevdiğim hocalarımı, hemşire ablalarımı, gönüllü anneleri gördüm ve o günler gözümün önünde canlandı ve duygu dolu bir gün geçirdim. Ben bu servise elimi kolumu sallaya sallaya gelmiştim. Hasta olduğumdan habersiz ‘Hadi yapın iğnemi, gideyim bir an önce, evde atari oynayacağım kardeşimle’ psikolojisi vardı. Çapa Onkoloji’ye giriş o giriş sonrasında sekiz ay aralıksız çok ağır bir tedavi aldım. Çıkarken de servisten elimi kolumu sallaya sallaya çıktım. Hiçbir şey sağlıktan daha önemli değil ve canınızı sıkmaya gerek yok. Her şeyi yoluna koyarsınız, koyuluyor ve koyulacak da. Canlı kanlı örneği karşınızda.”

Acil servis hekimi oldu

Kerem Çolakoğlu, ilk görev yeri Van Özalp Devlet Hastanesi’nde iki yıl çalıştıktan sonra Van Erciş’te altı ay aile hekimi olarak görev yapmış. Dr. Çolakoğlu şimdi ise İzmir Ödemiş Devlet Hastanesi’nde acil servis hekimi olarak çalışıyor.