Gündem İstiklal Caddesi'ne bin 200 Türk bayrağı!

İstiklal Caddesi'ne bin 200 Türk bayrağı!

30.08.2023 - 11:13 | Son Güncellenme:

Zafer Bayramı kutlamaları sebebiyle Türk bayrakları ile donatılan İstiklal Caddesi'nde ‘İstiklal Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

İstiklal Caddesine bin 200 Türk bayrağı

Beyoğlu İstiklal Caddesi, Zafer Bayramı'nın 101. yıldönümü kutlamaları kapsamında Türk bayrakları ile donatıldı. Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından caddeye platformlar üzerinde Türk bayrakları yerleştirildi. 

Haberin Devamı

Taksim Meydanında gerçekleştirilen ‘Taksim Cumhuriyet Anıt Töreni’ sonrası saat 09.15’te ‘İstiklal Yürüyüşü’ yapıldı. Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Caddesi, 30 Ağustos Zafer Bayramında baştan sona Türk bayraklarıyla donatıldı. Beyoğlu Belediyesi tarafından bin 400 metre uzunluğunda olan caddeye çift taraflı olarak bin 200 Türk bayrağı asıldı.

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

“BU DEVLET VE BU YÜRÜYÜŞ DEVAM EDECEK”

Yürüyüş sonrası konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu milletin bayramı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bize bir vatan emanet ettiler. Kurtuluş Savaşı, Milli Mücadele ve bunun simgesi olan İstiklal Caddesi… Çünkü biz Kurtuluş Savaşı'nı Milli Mücadeleyi, istiklalimiz için verdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat ismini verdiği İstiklal Caddesi'ndeyiz. Az önce sayın valimizle, gençlerimizle bir istiklal yürüyüşü gerçekleştirdik. Yine bu devlet, bu yürüyüş devam edecek. Hep istiklalimize, bayrağımıza sahip çıkacağız. Zaferler bizimdir. Geçen hafta Malazgirt'teydik. 26 Ağustos Malazgirt bizim, Çanakkale Zaferi bizim, Kurtuluş Savaşı, Milli Mücadele bizim. İstiklal bizim, bayrak bizim, vatan bizim. Ve hepimiz bu vatanın evladıyız. Bu toprağın çocuklarıyız. Türküyle, Kürtüyle, Çerkez'iyle, Lazıyla, Romanıyla, Boşnağıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bu bayramlar bizimle. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

İstiklal Caddesine bin 200 Türk bayrağı

“HERKESİ BAYRAKLAR ARASINDA FOTOĞRAF ÇEKİLMEYE DAVET EDİYORUM”

 Yıldız son olarak şöyle bir çağrıda bulundu:

“Bizler her 30 Ağustos'ta ve 29 Ekim'de, milli bayramlarımızda İstiklal Caddesi'ni bayraklıyoruz. Ve bütün İstanbulluları, bütün milletimizi bu bayraklar arasında, İstiklal Caddesi'nde bir anı fotoğrafı çektirmeye, İstiklal Caddemizi böyle anlamlı bir günde ziyaret etmeye davet ediyoruz.”

İstiklal Caddesine bin 200 Türk bayrağı