Gündem ‘İyi ki doğdun Merve’

‘İyi ki doğdun Merve’

18.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerle sarsıldı.

‘İyi ki doğdun Merve’

HABER ARAŞTIRMA - Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği depremde, Adıyaman’da yaşayan hemşire Gülsüm Börta (53) ile 30 yıllık eşi öğretmen Mehmet Börta (53) enkaz altında kalarak can verdi. Çiftin Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi kızları Merve Börta, babasının cep telefonunu enkaz altında buldu. 18 Şubat’ta doğum günü olan Merve Börta, babasının cep telefonuna baktığında en son siparişin kendisine vermeye hazırlandığı doğum günü hediyesi olduğunu gördü. Anne ve babasız ilk doğum gününü 18 Şubat’ta geçirecek olan Merve Börta, acısını sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

Haberin Devamı

“Annem Gülsüm Börta. Hemşireydi, ameliyatta hastalarının ellerinden tutardı. Hiçbir hastasını hor görmezdi. Kızım ‘Hastalarım önce Allah’a sonra bana emanet’ derdi. Babam Mehmet Börta. Öğretmendi. Engelli öğrencilerin köylerine gider ücretsiz okuma yazma öğretirdi. Babama her hafta sonu ‘Köylere gitme. Hava soğuk’ derdim. Kızım ‘Allah’ın gücüne gider elimiz ayağımız sağlam. Gençken gidelim’ derdi. Annem gençken ücretsiz tüm yaşlılara iğne yapar evinin kapısını çalanı hiç geri çevirmezdi hiç. Sizsiz 10 günüm bitmek üzere.”

Anne ve babasıyla mum üflemenin büyük bir nimet olduğunu söyleyen Börta Tweet’in devamında da “3 gün sonra doğum günüm 18 Şubat. Hayatımın ilk anne babasız doğum günü. Babam hediyemi bile hazırlamış babamın telefonunu enkaz altından kurtardım en son siparişi benim hediyemmiş...” paylaşımını yaptı.