Gündem İYİ Partili isim önce yazıp sonra sildi: Millet 5'ten büyüktür

İYİ Partili isim önce yazıp sonra sildi: Millet 5'ten büyüktür

02.03.2023 - 22:11 | Son Güncellenme:

Altılı Masa'nın son toplantısı sonrası ittifakın cumhurbaşkanı adayının 6 Mart'ta açıklanacağı duyuruldu. Bu gelişmelerin hemen ardından İYİ Parti ve CHP'li isimlerden dikkat çeken paylaşımlar geldi.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı toplantı sona erdi. Yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı adayımız konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Nihai açıklamayı 6 Mart Pazartesi kamuoyuyla paylaşacağız" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

'MİLLET 5'TEN BÜYÜKTÜR'

Açıklamanın ardından dikkat çeken paylaşımlar İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'dan geldi. Dikbayır "Millet 5'ten büyüktür" paylaşımını yaptı ancak bu paylaşımını kısa bir süre sonra sildi. Dikbayır bir başka paylaşımında, "Biz bu kutlu yola çıkarken sadece ve sadece milletimize söz verdik, güvendik. And olsun şart olsun milletimizi yanıltmayacağız. Milletimiz ne derse o." sözlerine yer verdi.

İYİ Partili isim önce yazıp sonra sildi: Millet 5ten büyüktür

"APOLET" GÖNDERMESİ

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de "Apoletlerini sök dedik sana…" ifadelerine yer verdiği bir paylaşımda bulundu.

İYİ Partili isim önce yazıp sonra sildi: Millet 5ten büyüktür

Geçtiğimiz Grup Toplantısında İYİ Parti lideri Akşener, "Önümüzdeki bu ateşten imtihanı parti içi mesele ya da yazıhane muhabbeti olarak görenlere seslenmek istiyorum: Bunu herkes üzerine alsın ve çok iyi düşünsün. Ve kimse unutmasın; bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Sahici bir mücadele için önce kendinle barışmak gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir." şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

CHP'Lİ İSİMLERDEN PAYLAŞIMLAR

CHP'li Eren Erdem toplantı sonrası sosyal medya hesabından, "Çok mutluyum. Çok huzurluyum. Ülkem adına çok ama çok heyecanlıyım… Pazartesi gününü bekleyin." mesajını paylaştı.

İYİ Partili isim önce yazıp sonra sildi: Millet 5ten büyüktür

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan yaptığı paylaşımda "başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili isim önce yazıp sonra sildi: Millet 5ten büyüktür

 

 

ERHAN USTA: METİNDEN MUTABAKAT SAĞLANAMADIĞI ANLAŞILIYOR

Habertürk'te Kübra Par'ın "Biz bu metinden ne anlamalıyız?" sorusuna yanıt veren İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da şu ifadeleri kullandı:

Ben Meclis'teyim. Sayın Genel Başkanımızla henüz bir görüşmem olmadı. 22.30'da Genel Başkanımız bizi toplantıya çağırdı. Toplantıda bize detaylı bilgi verecektir diye düşünüyorum. Metin dışında herhangi bir bilgim yok. Metinden isimler konuşulmuş ancak bir mutabakat sağlanamadığı anlaşılıyor. Dolayısıyla İYİ Parti açısından şunu söyleyebilirim. Genel Başkanımız en başında 'Bizim bir çalışma ilkemiz var. Ben 6'lı masada konuşulan her konuyu nihai olarak yetkili kurullarımla görüşeceğim' dedi. Zannediyorum sistem yine aynı olacak. Partililerin görüş ve değerlendirmelerini Genel Başkanımız alacaktır. Biz her defasında görüşlerimizi ifade ettik ama her defasında Genel Başkanımıza nihai olarak yetkili sizsiniz, sizin her kararınızın arkasında duracağız dedik. Genel Başkanımız da 'Hayır. Ben karar verilmesi gereken hususları kurullara getireceğim' dedi. Yine benzer bir şey yaşanacaktır.

Haberin Devamı

"Ümit Dikbayır'ın tweet'inden ne anlamalıyız" sorusunu da yanıtlayan Usta "Ben de bilmiyorum. Toplantıya geçince kendisine ben de soracağım tweet'i" dedi.