Gündem İzmir'de El Kaide operasyonu: 8 gözaltı

İzmir'de El Kaide operasyonu: 8 gözaltı

14.10.2008 - 16:33 | Son Güncellenme:

.

İzmirde El Kaide operasyonu: 8 gözaltı

İZMİR ve Torbalı İlçesi'nde, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları ileri sürülen 8 kişi, jandarmanın geniş güvenlik önlemleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlarla yakalandı. Sorguları süren zanlıların, eylem hazırlığında olup olmadıklarının araştırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla harekete geçen İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbari çalışma ve teknik takip doğrultusunda bazı kişilerin terör örgütü El Kaide'yle ilgili kent merkezi ve ilçelerinde faaliyette bulunduklarını saptadı. Harekete geçen ekipler, delillerin toplanmasının ardından, hücre tipi örgütlenmede bulundukları belirlenen zanlıların İzmir merkez ve Torbalı ilçesindeki evlerine, dün akşamdan itibaren eş zamanlı baskınlar düzenledi. Polisin de çevre güvenliğini sağladığı operasyonlarda, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları ileri sürülen 8 kişi evlerinde uyurken yakalandı. Zanlıların, evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 3 tabanca, 2 av tüfeği, bu silahlara ait fişekler ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında, İzmir'in Buca İlçesi Göksu Mahallesi'nde 690/15 Sokak'taki bir eve de baskın yapıldı. Çevrede oturan vatandaşlar, bu sokakta silahlı çatışma yaşandığını ileri sürdü. Ancak operasyonu yapan birimler, çatışmayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Gizlilik içinde yürütülen operasyonlarla yakalanıp gözaltına alınan 8 kişinin jandarmadaki sorgularının sürdüğü, herhangi bir eyleme karışıp karışmadıkları veya yeni bir eylem hazırlığında olup olmadıklarının araştırıldığı belirtildi.