Gündem Jandarma yenilendi

Jandarma yenilendi

25.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) kara, deniz ve hava kuvvetlerindeki terfilerin karara bağlanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’na bağlı olmasına rağmen askeri statüsü de bulunan jandarmada terfi ve atamalar 30 Ağustos geleneğine uygun olarak yapıldı.

Jandarma yenilendi

AYDIN HASAN Ankara - Görevde altıncı yılını dolduran Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, bu yıl da görevine devam etmesi yönünde alınan kararla görevdeki en kıdemli orgeneral unvanına sahip oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 42 ilin jandarma komutanlıklarına atama yapıldı. 30 Ağustos’tan geçerli olmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki iki tuğgeneral tümgeneralliğe; 11 kıdemli albay ise tuğgeneralliğe terfi ettirildi. 72 general ve albay, yeni görev yerlerine atandı. 

Haberin Devamı

Ankara İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Recep Yalçınkaya, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Adana İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Coşkun Sel, Trabzon İl Jandarma Komutanlığına Tuğgeneral Mustafa Erdem getirildi. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na Tümgeneral Şakir Uslu tayin edildi. Deprem bölgesindeki yedi ilin jandarma komutanları da değişti.Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda ise bir albay tuğamiralliğe terfi ettirilerek yeni görevine atandı. 

Perşembe’ye ilk kadın kaymakam

İçişleri Bakanlığı’nda valiler ve emniyet müdürleri kararnamelerinin ardından vali yardımcılıkları ile kaymakamlıklara da yeni atamalar yapıldı. Bu çerçevede 491 ismin yeri değişirken, 255 kaymakamlığa yeni atama yapıldı.

Haberin Devamı

Perşembe günü Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Ordu’nun Perşembe ilçesine ilk kez kadın kaymakam atanması ilginç bir tesadüf oluşturdu. Perşembe’nin yeni kaymakamı Fatma Turhan Keser oldu. Keser, Kahramanmaraş’ta Vali Yardımcısı olarak görev yapıyordu.