Gündem Kaçırılan askerlerin tazminatları kesildi

Kaçırılan askerlerin tazminatları kesildi

24.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta Açık Öğretim Sınavı için kent merkezine giderken PKK tarafından kaçırıldıkları öne sürülen uzman çavuşlardan Sedat Vardar ve Ferdi Polat’tan 5 aydır haber yok

Kaçırılan askerlerin  tazminatları kesildi

Uzman çavuşların kaçırıldıktan sonra operasyon tazminatlarının kesildiği öğrenilirken Uzman
Çavuş Sedat Vardar’ın eşi Aygül Vardar, “Eşim Doğu görevini yaptığı sırada, ortadan kayboldu. Operasyon tazminatının neden kesildiğini anlamış değilim” dedi.
Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Köyü Jandarma Karakolu’nda görevli olan Uzman Çavuş Sedat Vardar ve arkadaşı Uzman Çavuş Ferdi polat geçen yıl Aralık ayında Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına girmek için kent merkezine gittiler. Akşam saatlerinde birliklerine dönmeyen iki askerden bir daha haber alınamadı.

Yetkililere seslendi
Kaçırılan 4 çocuk babası Uzman Çavuş Sedat Vardar’ın eşi Aygül Vardar’ın endişeli bekleyişi sürüyor. Yetkililere seslenen Vardır, “Bütün devlet yetkililerinden tek beklediğim eşimle ilgili bir haber getirmeleridir. Eşimin kaçırılmasının üzerinden 5 ay geçti fakat henüz bir haber almış değiliz. Yetkililerin bize dedikleri tek şey çalışmaların devam ettiği. Bu çalışmalar 5 ayda hiç mi ilerlemedi? Eşim kaçırıldığında en küçük çocuğum 3 buçuk aylıktı. Çocuğum neredeyse yaşına girecek, ama babası ortada yok. 14 ve 17 yaşındaki çocuklarıma durumu açıklayabiliyorum fakat 7 yaşındaki kızım her gün ağlıyor ve babasından ne zaman haber gelecek diye soruyor. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, 5 aydır neden eşimden bir haber yok, çalışmalarda hiç mi bir gelişme olmadı?” diye konuştu.

‘Bize yardım etsinler’
Kayıp Ferdi Polat’ın ağabeyi Ali Polat ise, “Kardeşim kaybolduktan sonra Şırnak’a gittim kardeşimin öldüğü söylendi. Fakat naaşını görmedik. Daha sonra ise arama çalışmalarının devam ettiği bilgisi verildi. Tüm devlet yetkililerine ve siyasi parti liderlerine sesleniyorum. Kardeşimin bulunması için, bize yardım etsinler. Bu insanlar vatani görevlerini yaptıkları yerde kaçırıldı ama 5 ay geçmesine rağmen ne bir açıklama ne bir gelişme var. Eğer öldürüldüler ise naaşını teslim etsinler” dedi.