Gündem ‘Kadınlar adil bir dünyanın temeli’

‘Kadınlar adil bir dünyanın temeli’

09.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı paylaşımda, “Toprağa tohum, topluma umut eken, her alanda iz bırakan kadınlar, kalıcı ve sürdürülebilir barışın, daha adil bir dünyanın da temeli. Kadınların kararlılığıyla inşa ettiği her eserle, güçlü iradesiyle aştığı her engelle yarınlara güvenle bakıyoruz. Değişime ve dönüşüme öncülük eden emektar tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten tebrik ediyorum” dedi.

‘Kadınlar adil bir dünyanın temeli’

ANKARA Milliyet - Çok sayıda siyasi de yayımladıkları mesajlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Varlığı, duruşu, emeği, feraseti, özverisi ve cesareti üzerinde geleceği yükselten; hayatımızın her alanında koşulsuz sevgi ve merhametleriyle umudumuzu güçlendiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kadınlar ne kadar özgürse Türkiye de o kadar özgürdür. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Tarihimiz boyunca hayatın her alanında en ön saflarda yer alan, bugün de Türkiye ile güçlenen, Türkiye’ye Güç Veren Kadınlar ile gurur duyuyoruz. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde; Anıtkabir’de, Atatürkümüzün huzurundaydık. Türk kadınlarının kaderini değiştiren o büyük vizyonunun ışığında; hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. 

Haberin Devamı

Kadınlardan Anıtkabir ziyareti

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in eşi Demet Güler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kuvvet komutanlarının, bakan yardımcılarının, general ve amirallerin eşleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Tören birlik komutanlığını bir kadın subayın yaptığı ziyarette çelengi de kadın subay ve astsubaylar taşıdı.