Gündem ‘Kadınların liderliğiyle dünya iyileşecek’

‘Kadınların liderliğiyle dünya iyileşecek’

05.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

'Geleceği Yazan Kadınlar Projesi'nin İklim Fikir Maratonu Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

‘Kadınların liderliğiyle dünya iyileşecek’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell'in iş birliğinde Küçükyalı Plaza Konferans Salonu'nda Geleceği Yazan Kadınlar Projesi'nin İklim Fikir Maratonu Ödül Töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Tamer Kıran, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu ve yönetim kurulu üyeleri ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu yöneticileri katıldı.

Haberin Devamı

‘Kadınlar süreçte aktif olmalı’

Törende ödül almaya hak kazanan projeler açıklandı. Programda konuşan Emine Erdoğan, "Yarışmaya 200'ün üzerinde projenin katıldığı bilgisini aldım. Yani yüzlerce kadınımız, fikrini teknolojiyle birleştirerek, iklim değişikliğine çözüm üretmiş. Her projenin bir gün mutlaka hayata geçmesini diliyorum" dedi.

İklim değişikliği ile mücadelede kadınların sürece katılmalarını çok önemsediğini belirten Erdoğan, "Araştırmalar, kadınların karar verici mekanizmada olmasının, doğa dostu sonuçlar ürettiğini söylüyor. Mesela, kadınların sosyal ve politik olarak iyi konuma sahip olduğu ülkeler yüzde 12 daha düşük karbon emisyonu üretiyor. Başka bir araştırmada kadınların, karbon emisyonunu küresel olarak azaltan sürdürülebilir yakıt kaynaklarına yöneldiği tespit edilmiş. Kısacası, kadınların tüketmeden üreten, üretmek için kullandığı kaynağı ikame etmek isteyen bir tarafı var. İşte bu ruh, kadınların lider olduğu şirketlerde, çevreye sıfır zarar ilkesinin daha sağlam tutunmasının da sebebi. Kadınlar, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevredeki hayati rollerinin farkına vardıkça dünyanın günden güne iyileşeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Kadınların katılımı ile güçleneceğiz’

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, “Kadınların ekonomik hayata katılımları, daha güçlü bir toplumun inşası için önem arz ediyor. Biz de Türkiye’nin Turkcell’i olarak, yaşanabilir bir dünyanın inşasına katkı sağlamak amacıyla toplumun tüm kesimlerini kapsayıcı projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Geleceği Yazan Kadınlar İklim Fikir Maratonu için, dört yandan yüzlerce başvuru aldık. Dereceye giren Hüsne Temur, Nimet Özmeral, Semanur Erbay, Merve Atalay ve Fatma Çöpoğlu’nu kutluyorum” dedi.