Gündem Kağıthane'de bekçilere silahlı saldırı

Kağıthane'de bekçilere silahlı saldırı

24.02.2024 - 12:15 | Son Güncellenme:

Kağıthane'de, devriye gezen bekçilere 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Olay, Şirintepe Mahallesi Gümüşhane Caddesi’nde saat 00.10 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, havaya ateş edildiği ihbarı alan polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

Bu sırada caddeden geçen motosikletli 2 kişiden şüphelenen ekipler, ‘dur’ ihtarında bulundu. Dur ihtarına uymayan şüphelilerden yolcu koltuğundaki S.Ç. polislere ateş etmeye başladı. Polislerin karşılık verdiği saldırıda, 1 polis memuru yaralandı. Yaşanan çatışmada, çevredeki bazı iş yerlerinin kapı camları ve beyaz eşya satılan iş yerindeki bir buzdolabı ile park halindeki araçlara da kurşun isabet etti.

Ara sokağa sapan şüphelileri, etrafa ateş açarak olay yerinden kaçarken, yaralı polis, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

MAHALLE ABLUKAYA ALINDI

Saldırının ardından olay yerine aralarında özel harekat polisinin de bulunduğu çok sayıda bekçi ve polis ekibi sevk edildi. Bölgeyi adeta ablukaya alan ekipler, şüphelileri yakalamak için çevredeki sokaklarda arama yaptı. Yapılan aramalarda, saldırganlar S.Ç. ile M.F.F., olayda kullandıkları ruhsatsız tabancayla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Saldırganların kasten yaralama, tehdit, görevli memura mukavemet, hakaret, resmi belgede sahtecilik gibi suçlardan çok sayıda suç kayıtları olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Polis ekipleri ayrıca, havaya ateş ettiği gerekçesiyle ihbar edilen H.E.A.’yı da yakalayarak gözaltına aldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kağıthane ilçesi Şirintepe Mahallesi’nde saat 00.10 sıralarında gerçekleyen olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "Olay saatinden önce "meskun mahalde havaya ateş açma" ihbarına istinaden bölgeye giden emniyet ekiplerimiz, motosikletli iki şüpheli şahsa kimlik kontrolü yapmak istemiş, bu esnada şahıslardan S.Ç. Polis ekiplerimize ateş açmıştır. Saldırıda bir polis memurumuz yaralanmış olup, yaralı polisimiz hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Olay sonrası kaçarak bölgeden uzaklaşan S.Ç ve M.F.F. isimli şüpheli iki şahıs, yürütülen saha çalışmaları sonucu olayda kullandıkları 1 ruhsatsız tabancayla birlikte yakalanmıştır. Şahısların sorgulamalarında; "Kasten Yaralama, Tehdit, Görevli Memura Mukavemet, Hakaret, Resmi belgede Sahtecilik, 6136 SKM" suçları ve çeşitli suçlardan çok sayıda suç kayıtlarının olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca olay öncesi meskun mahalde havaya ateş açtığı belirlenen H.E.A. isimli şahıs da 1 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalanmıştır. Olayda yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan polis memurumuzun hayati tehlikesi bulunmamakta olup, konu ile ilgili yürütülen tahkikat devam etmektedir"