Gündem Kahramanlara gözyaşıyla veda

Kahramanlara gözyaşıyla veda

27.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irakın kuzeyinde süren Pençe-Kilit Harekâtı’nda şehit düşen 6 asker dün memleketlerinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Afyonkarahisar, Denizli, Gümüşhane, Malatya, Sinop ve Tokat’taki törenlerde ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı atıldı.

Kahramanlara gözyaşıyla veda

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekât bölgesinde cuma günü şehit düşen altı asker dün memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Duygusal anların yaşandığı cenaze törenlerinde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları atılırken, bazı cenazelerde ise CHP ve İYİ Parti’nin gönderdiği çelenklere zarar verildi. ● DHA, İHA

Haberin Devamı

Son kez görmek istedi

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın (32) naaşı önceki gece askeri uçakla Denizli’ye getirildi. Şehit cenazesi araca yükleneceği sırada eşi Çilem Serinkan eşini görmek istediğini söyledi. Şehit Serinkan için Tavas ilçesi Çarşı Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehit Mehemt Serinkan’ın ailesi, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, askerî erkan ve binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar tekbir getirdi, “Vatan canım sana feda”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. 2016 yılında Suriye’de teröristlerle çıkan çatışmada gazi olan şehidin ağabeyi Hüseyin Serinkan da kardeşini son yolculuğuna uğurladı.

Haberin Devamı

Kahramanlara gözyaşıyla veda

Serinkan’ın askeri üniforma giyen eşi Çilem Serinkan, eşinin tabutuna sarıldı. “Seni çok seviyorum. Sana kurban olayım” sözleriyle ağıt yakan Çilem Serinkan ile aile yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

‘Hakkım helal sana’

Şehit Piyade Teğmen Ramazan Günay (25) için dün memleketi Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesi Çalışlar Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Günay’ın naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, helallik için babaevine ardından törenin yapılacağı alana getirildi. Şehidin kızkardeşi Yasemin Günay, ağabeyinin törenlerde kullandığı merasim kılıcını öperek, tabutunun başına koydu. Anne Günay  “Aslan gibisin maşallah, sen bizi korudun hem de şehit düştün annem. Bu da benim imtihanım, yavrum benim. Benim hakkım helal sana, sen de bana helal et annem, aslanım” diyerek oğlu ile helalleşti. Günay’ın cenazesi toprağa verildi.

Kahramanlara gözyaşıyla veda

Gaziydi şehit oldu

Evli ve iki çocuk babası Şehit Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu’nun (25) cenazesi önceki akşam Sinop Havalimanı’nda karşılandıktan sonra Boyabat Devlet Hastanesi’ne nakledildi. Şehit Erenoğlu için dün Boyabat Hükümet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, Sinop Valisi Mustafa Özarslan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Baba Tuncay, anne Sabriye ve eşi Zeynep Erenoğlu törende güçlükle ayakta durabildi. Burada kılınan namazın ardından şehidin naaşı Yeşilyurt köyündeki baba ocağına götürüldü. Erenoğlu’nun cenazesi helallik alınmasının ardından Yeşilyurt-Sarıağaççayırı köyü
mezarlığında defnedildi. 

Kahramanlara gözyaşıyla veda

‘Kızım sensiz büyüyecek’

Şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın (31) naaşı önceki gün memleketi Gümüşhane’ye getirildi. Şehit Yazıcı için Şiran ilçesinde tören düzenledi. Törende, şehidin 3 aylık hamile eşi Seda Yazıcı, annesi Miyase Yazıcı ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Cenazede Seda Yazıcı, eşinin tabutunu okşayarak gözyaşı döküp, “Kızım sensiz büyüyecek, seni göremeyecek. Bak kızını getirdim sana diyorum, kalkmıyorsun” diyerek ağıt yaktı. Dört ay önce Seda Yazıcı ile evlendiği öğrenilen şehit Yazıcı’nın cenazesi, Telme köyünde toprağa verildi. Öte yandan şehidin cenazesi öncesinde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in gönderdiği çelenk parçalandı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çelenginin de yazıları sökülüp yere atıldı.

Haberin Devamı

Kahramanlara gözyaşıyla veda

‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın (22) için dün öğle vakti memleketi Malatya’daki Şehir Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Tören öncesi şehidin cenazesi helallik alınmak üzere merkez Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Daha sonra Yeşiltepe Şehir Mezarlığı’na götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu. Bu sırada yakınları, şehidin tabutuna kapanarak gözyaşı döktü. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, askerî erkan, şehidin babası Engin ve annesi Ümmühan Taşkın ile binlerce vatandaş katıldı. Şehit Taşkın’ın cenazesi omuzlarda taşındı. Şehit Taşkın’ın cenazesi Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehit Taşkın’ın cenaze törenine CHP tarafından gönderilen çelenk de şehidin yakınları tarafından parçalandı.

Köy meydanından uğurlandı

Haberin Devamı

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın (23) cenazesi, Hakkâri’de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla önceki gece memleketi Tokat’a getirildi. Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyünde yaşayan Ahmet ve Zahide Karaca çiftinin yedi çocuğundan dördüncüsü ve bekar olan Karaca’nın cenazesi dün öğle saatlerinde Almus Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Ormandibi köyüne götürüldü. Köy meydanında düzenlenen törene şehit Karaca’nın ailesinin yanı sıra Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, askerî erkan, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Tokat Müftüsü Esat Yapıcı tarafından kıldırılan namazın ardından şehit Karaca’nın cenazesi, aile mezarlığında toprağa verildi.