Gündem ‘Kamp Armen’i bize geri verin’

‘Kamp Armen’i bize geri verin’

28.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aralarında Hrant Dink’in de bulunduğu Ermeni çocukların kaldığı Tuzla’daki Kamp Armen Yetimhanesi’nin iade edilmesi talebiyle Tünel Meydanı’nda toplanan “Zartonk ve Kamp Armen Dayanışması” üyesi grup, önceki akşam saat 19.30’dan itibaren Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

‘Kamp Armen’i bize geri verin’

Ellerinde “Şikayetim var ey insanlık, bizi yarattığımız uygarlığınızdan attılar” yazılı pankart taşıyan grup, yürüyüş boyunca “Bu daha başlangıç / Mücadeleye devam” ve “Hepimiz Hrant’ız / Hepimiz Ermeniyiz” sloganları attı.

Haberin Devamı

Yürüyüşün sonunda grup adına basın açıklamasını HDP Milletvekili adayı Diren Cevahir Şen okudu. Şen, “Tuzla’daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen, tam 32 sene önce bilinçli bir devlet politikası ile gasp edilmiş, hiçbir yasal dayanağı olmadan elimizden alınmıştır. Bizler 52 gündür Kamp Armen’in devlet tarafından el konulma halinin sona erdirilmesini ve gerçek sahibi olan Ermeni halkına geri verilmesini istiyoruz” dedi. Yürüyüşün ardından konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, “52 gündür direniyoruz ama 100 yıldır adalet bekliyoruz. Nasıl devlet kararı ile gasp edildi ise yine devlet tarafından hemen iade edilmeli” dedi.