Gündem Kamp Armen’in temeli atıldı

Kamp Armen’in temeli atıldı

12.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ermeni çocuklara yurt olması için 1962 yılında Tuzla’da yapılan Kamp Armen’in yeniden inşası için temel atıldı.

Kamp Armen’in temeli atıldı

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi ve Mektebi Vakfı’na ait arazi üzerine 100 gencin kalabileceği yurt ile kültür merkezi, fuaye, kütüphane, çok amaçlı salonlar ve oditoryum inşa edilecek. Suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci Hrant Dink’in de büyüdüğü Kamp Armen’in giriş kısmında, geçmişten günümüze Kamp Armen Hafıza Merkezi de yer alacak.

Haberin Devamı

Yıllar sonra temeli atılan Kamp Armen’le ilgili Milliyet’e konuşan Gedikpaşa Kilisesi Pastörü Kirkor Ağabaloğlu, şunları söyledi: “Kamp Armen yıllardır bizim için kanayan bir yaraydı. Tuzla Belediyesi sayesinde kısmen de olsa bize yeniden bağışlanması sağlandı. 3 bin 200 metrekare kapalı alanda 100 kişilik yatakhanede kız ve erkek genç ve çocuklar kalabilirken eğitim verilecek. Müzik, el sanatları, resim, beceri atölyeleri yer alacak. Bilişim çağına uygun, sosyal ve kültürel anlamda çocuklarımızı yetiştirebileceğimiz bir sosyal tesis olsun diye düşünüldü ve proje buna göre hazırlandı.”

Kamp Armen’in temeli atıldı

Kamp Armen’in yılın 12 ayı hizmet vereceğini ifade eden Ağabaloğlu, “Hem topluma hem de cemaate faydalı nice evlatlarımızı yetiştirmek için bir köprü olacak. İnanıyoruz ki, Hrant Dink’in de ruhu şad olacaktır. Dink, her konuşmasında her kaleme aldığı yazıda, ‘Bizim Atlantis’imizi elimizden aldılar’ diye feryat ediyordu. Şimdi o feryadın neticesinde kısmen de olsa cevap alındı” ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Bir aksilik çıkmazsa Kamp Armen’in iki yıl içerisinde tamamlanmış olacağını söyleyen Ağabaloğlu, “Bizim için bağışçılar da çok önemli. Yardımlar devam ederse belirttiğim sürede bitecektir” dedi.

Kamp Armen’in temeli atıldı

Proje kapsamında 100 gencin kalabileceği yurt, kültür merkezi, fuaye, kütüphane, çok amaçlı salonlar ve oditoryum inşa edilecek.