Gündem Kar İstanbul'un kapısına dayandı! Kent beyaza büründü

Kar İstanbul'un kapısına dayandı! Kent beyaza büründü

10.11.2021 - 11:18 | Son Güncellenme:

Bolu’nun yüksek kesimleri yoğun kar yağışıyla beyaza büründü. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler karla kaplanan yollarda kar küreme çalışması yaptı. Öte yandan Niğde’nin bazı bölgelerinde kar yağışı etkili olurken, trafikteki sürücüler ise araçlarının kayacağı endişesiyle zor anlar yaşadı.

Kar İstanbulun kapısına dayandı Kent beyaza büründü

Kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki 2 bin 200 rakımlı Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi ile Sarıalan ve Aladağ yaylalarında bu sabah saatlerinde kar yağışı başladı.

Haberin Devamı

Kar kalınlığı 7 santime ulaştı. Çam ormanları beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen alanlar, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturdu.

İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler karla kaplanan yollarda kar küreme çalışması yaptı.  

ABANT BEMBEYAZ

Abant Tabiat Parkı, bu sabah etkili olan kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanırken, güzel manzaralar ortaya çıktı. Tatilciler, Abant Gölü çevresinde yürüyüp, fotoğraf çektirdi. Abant'ta yeşil alanlarda kar kalınlığı, 5 santimetreyi buldu.

Bursa'dan tatil için gelen Coşkun Serki, "Dün güneşliydi, bu sabah kar vardı. Daha önce gelmemiştim. Havası çok hoşumuza gitti" dedi.

İstanbul'dan gelen Asuman Yaprak ise "İnanılmaz güzel bir yer. Dün tam bir yaz havası vardı. Buraya tişört ile geldik. Sabah uyandığımızda her yeri bembeyaz görünce de çok şaşırdık, çok mutlu olduk. Çok keyifli, çok güzel. Herkese de tavsiye ederiz. Sonbahar havası yaşarız ve bol bol fotoğraf çekeriz, diye düşünmüştük. Bugün bizi beyaz bir doğa manzarası karşıladı" diye konuştu.

Haberin Devamı

NİĞDE'DE KAR YAĞIŞI! SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI 

Çiftlik ve Çamardı ilçelerinin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Niğde-Çiftlik kara yolu Ketençimen mevkisinde yağışa hazırlıksız yakalanan sürücüler, trafikte zor anlar yaşadı. Bazı bölgelerde kar kalınlığı, yer yer 10 santimetreyi buldu.

Sürücüler ise araçlarının kayacağı endişesiyle zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri, yolların temizlenmesi için çalışma başlattı.