Gündem Kar yağışı trafiği felç etti

Kar yağışı trafiği felç etti

30.12.2014 - 20:03 | Son Güncellenme:

İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini arttırarak sürdüren kar yağışı, araç trafiğini olumsuz yönde etkiledi. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle yollarda trafik yoğunluğu yaşandı. Yoğunluk, 22.00 sularına kadar devam etti.

Kar yağışı trafiği felç etti

İstanbul bugün güne kar ile uyandı. Gün boyu devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde de etkisini gösterdi.

Haberin Devamı

Kar yağışı her zaman olduğu gibi İstanbul trafiğini felç etti.

İş çıkış saatlerinde oldukça artan trafik yoğunluğu gece saat 22.00 sularına kadar devam etti.

KAR YAĞIŞI, İŞ ÇIKIŞ SAATİNE KADAR DEVAM EDİNCE...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM akşam saatlerinde yoğun kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Uyarının hemen ardından başlayan kar yağışı nedeniyle araç trafiği de olumsuz yönde etkilendi. Akşam iş çıkışı evine gitmek için araçlarına binen vatandaşlar, aniden bastıran kar nedeniyle trafikte zor anlar yaşadı. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle trafik akışında yoğunluk yaşandı. Yoğunluğun ilerleyen saatlerde normale dönmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

İstanbul’da yaklaşık 2 saat sonrası için yapılan meteorolojik uyarıda; yoğun kar yağışı ve fırtınanın beklendiği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul'da kar yağışı yaklaşık 2 saat sonra etkisini arttırarak devam edecek. Yağış süresince rüzgarın da yer yer fırtına şeklinde olacağı (75 km/s) tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Kar yağışının Perşembe günü yağmura dönüşmesi bekleniyor. İstanbul’da gün boyu Anadolu yakasında daha etkili olan kar yağışı olumsuzluklara neden olmadı.

Akşam saatlerinde Tem Kemerburgaz mevkiinde bir aracın yanması nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KAR ALARMI

Atatürk Havalimanı'nda uçaklar buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanıyor.
İstanbul'u etkisi altına alan olumsuz hava şartları ve kar yağışı hava trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları bu gün karşılıklı 8 seferini iptal ederken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri uçak seferlerinin olumsuz etkilenmemesi için tüm önlemleri aldı. DHMİ yetkilileri olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda kriz merkezi kurdu.

Bolu Dağı'nda zincir uygulaması

Karayolları ve trafik ekipleri, etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşanmaması için çalışma başlattı. D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişi ve D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz Bağlantı yolu Kabalak mevkisinde çalışan ekipler, araçların zincirsiz geçmesine izin vermiyor. D-655 karayolu Akçakoca sapağında çalışan trafik ekipleri, trafikte aksama olmaması için ağır tonajlı araçların zincirsiz ilerlemesine izin vermiyor. Ekipler ayrıca D-100 karayolu ve TEM otoyolunun ulaşıma kapanmaması için güzergahlardaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haberin Devamı