Gündem KARAYOLUNDA GÖÇMEN FACİASI

KARAYOLUNDA GÖÇMEN FACİASI

09.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir’de Suriyeli kaçakları taşıyan minibüsün istinat duvarına çarpması sonucu 11 kişi yaşamını yitirdi. Yaralılardan Ruşen Ş.’nin de Suriye asıllı Türk vatandaşı olduğu, organizatör olup olmadığının da araştırıldığı belirtildi

KARAYOLUNDA GÖÇMEN FACİASI

Denizde batan tekne facialarıyla sık sık gündeme gelen kaçak göçmenlerden 11’i bu kez trafik kazasında can verdi. Balıkesir’in Havran ilçesi yakınlarında, Suriyeli kaçakları taşıyan minibüsün yokuş aşağı istinat duvarına çarpması sonucu meydana gelen kazada 11 kişi can verdi, 28 kişi de yaralandı. Balıkesir-Çanakkale karayolu Şapçı mevkisinde, kaçak göçmenleri taşıyan Cemal C. yönetimindeki minibüs dün sabah 09.30 sıralarında yokuş aşağı inerken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu istinat duvarına çarptı.

Haberin Devamı

Kazada sekiz 8 kişi olay yerinde hayatını kaybederken sürücünün de aralarında bulunduğu yaralılardan aralarında iki çocuğun da bulunduğu 18’i Edremit Devlet Hastanesi, 5’i Edremit Körfez Hastanesi, 5’i Balıkesir Devlet Hastenesi, 3’ü de Burhaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan 3 kişinin kurtarılamaması sonucu ölenlerin sayısı 11’e yükseldi. Yaralıların çoğunun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

İstanbul’dan Yunanistan’a

Suriyeli sığınmacıların İstanbul’dan yola çıkıp, Yunan Adaları’na geçmek için Ayvalık sahillerine ulaşmaya çalıştıkları öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden ve yaralanan Suriyelilerin kimliklerinin belirlenmesi konusunda güçlük yaşandığı belirtildi. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman da, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kazayla ilgili bilgi veren Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, 25 kişilik olmasına rağmen minibüse 40’a yakın Suriyeli’nin bindirildiğini belirterek, “Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz. Göçmenlerin Ayvalık’a doğru gittiklerini öğrendik” dedi. Yaralılar arasında bulunan kadın Ruşen Ş.’nin de Suriye asıllı Türk vatandaşı olduğu, organizatör olup olmadığının da araştırıldığı belirtildi.