Gündem Kardeşinin kordon kanı Çağatay’a umut oldu

Kardeşinin kordon kanı Çağatay’a umut oldu

15.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da lösemi tedavisi gören 4 yaşındaki minik Çağatay’ın kardeşi de aynı hastanede doğdu. Doktorlar, kardeşinin kordon kanının minik Çağatay’ın tedavisinde kullanılabileceği müjdesini verdi.

Kardeşinin kordon kanı Çağatay’a umut oldu

Ankara’da Şaduman ve Hakan Er çiftinin 4 yaşındaki oğlu Çağatay Yusuf’a, şiddetli bel ağrıları şikayetiyle gittiği hastanelerde bir türlü teşhis konulamadı. Ağrılarının devam etmesiyle Er ailesi, Ankara’da LÖSEV’in LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkitler sonucu Çağatay’a, Lösemi hastası olduğu saptandı. LÖSANTE doktorları, Çağatay’ın bel ağrılarının, löseminin kemik ağrılarından kaynaklandığını belirtti.

Haberin Devamı

Çağatay’ın tedavisine başlandığı tarihte 6 aylık hamile olan anne Şaduman Er, geçtiğimiz günlerde bir bir bebek dünyaya getirdi. Doğumunu LÖSANTE Hastanesi’nde ücretsiz bir şekilde yapan anne Er, oğlu Çağatay’dan da ayrılmak zorunda kalmadı. Doktorlar Er ailesine, kardeşinin kordon kanının minik Çağatay’ın tedavisinde kullanılabileceğini söyledi.
Bebeğin göbek kordonu kanı, özel yöntemlerle LÖSANTE’de toplanıp ve dondurularak saklanacak. Böylece tedavisinde kullanılabilecek.