Gündem Kartepe yolu kardan kapandı, otel müşterileri mahsur kaldı

Kartepe yolu kardan kapandı, otel müşterileri mahsur kaldı

09.03.2011 - 11:26 | Son Güncellenme:

.

Kartepe yolu kardan kapandı, otel müşterileri mahsur kaldı

YURDUN büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı Kocaeli ve Sakarya’da yüksek kesimlerle hayatı olumsuz etkiliyor. Kocaeli’de kayak merkezinin de bulunduğu Kartepe’deki Green Park Otel’de kalanlar, kar kalınlığının 1 metre 70 santime ulaşması ve yolların da kapanması nedeniyle aşağıya inemiyor. Sakarya’nın bazı ilçelerinde ise köy okulları 2 gün tatil edildi.

Haberin Devamı

Kocaeli’de deniz seviyesinden bin 650 merte yüksekte bulunan Kartepe’de otel ve kayak merkezinin bulunduğu alanda kar kalınlığı bu sabah 1 metre 70 santim olarak ölçüldü. Özellikle dün öğlen saatlerinde başlayan ve aralıklı olarak devam eden kar yağışı yolu da kapattı. Ekipler dün yolu açmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Bu nedenle otel müşterileri dünden beri mahsur kaldı.

Green Park Resort Otel yetkilileri, kar yağışının tüm şiddetiyle devam ettiğini, yolun da kapalı olduğunu belirterek, "Müşterilerimizin can güvenliği için inmelerini istemiyoruz. Zaten araçların ilerlemesine imkan yok. Yol tamamen emniyetli hale geldikten sonra inecekler" diyerek buradaki durumu anlattı.

TRT VERİCİSİ GÖREVLİLERİ DE MAHSUR

Haberin Devamı

Yine otel bölgesine yakın olan, ancak dağın zirvesi olarak bilinen bin 850 metrede bulunan TRT vericisindeki görevliler de mahsur kaldı. Ancak TRT görevlilerinin kendilerine uzun süre yetecek gıda ve yakacak stokunun bulundugu bildirildi.

SAKARYADA 5 İLÇEDE KÖY OKULLARI TATİL

Sakarya’nın Hendek, Akyazı, Geyve ve Taraklı ilçelerine bağlı köylerde okullar kar nedeniyle 2 gün tatil edildi. Sakarya Vaylisi Mustafa Büyük, bu köy okullarının bugün ve yarın tatil edildiğini açıklarken, Kocaali İlçesi’ne bağlı köy okullarının ise sadece bugün için tatil edildiğini, meteorolojik verilere göre durumun yeniden değerlendirilebileceğini belirtti.