Gündem Kastamonu'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Kastamonu'da 4.2 büyüklüğünde deprem

02.04.2023 - 00:39 | Son Güncellenme:

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kastamonuda 4.2 büyüklüğünde deprem

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFADDeprem Dairesi verilerine göre; Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde saat 00.24'te 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 11.83 kilometre altında gerçekleşti. Deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bildirilmediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kastamonuda 4.2 büyüklüğünde deprem

KASTAMONU'DA MEYDANA GELEN DEPREM ÇANKIRI’DA DA HİSSEDİLDİ

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde saat 00.24’de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem Çankırı’da da hissedildi. Yaklaşık 10 dakika sarsıntıda herhangi bir olumsuzluk meydana gelmezken, vatandaşlar depremi evlerinde hissetti. Deprem Çankırı’nın ilçelerinde de hissedildi. Depremin ardından kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar ise sokağa çıktı.

Kastamonuda 4.2 büyüklüğünde deprem

AFAD Çankırı İl Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda da, “Kastamonu İhsangazi’de 00.24'de meydana gelen 4.2 deprem sonrası kurumumuza gelen bir ihbar bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi” denildi.

Kastamonuda 4.2 büyüklüğünde deprem

VATANDAŞLAR DEPREM PANİĞİYLE GECEYİ SOKAKTA GEÇİRİYOR

Haberin Devamı

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesi merkez üslü 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından, il merkezinde panik yaşayan vatandaşlar, soluğu dışarıda aldı. Yaşadıkları panik sebebiyle evlerine Cumhuriyet Meydanı ve Nasrullah Meydanında yere serdikleri battaniye üzerinde yatan aileler, geceyi sokakta geçireceklerini söyledi.

Depremin ardından ailesiyle birlikte sokakta kalan bir vatandaş, “Deprem oldu, çok korktuk. Bizde çocuklarla meydana geldik. Gece burada kalacağız. Bu geceyi meydanda geçireceğiz” dedi.