Gündem Katilin cenazesine kimse sahip çıkmadı

Katilin cenazesine kimse sahip çıkmadı

06.09.2008 - 16:39 | Son Güncellenme:

.

Katilin cenazesine kimse sahip çıkmadı

ANTAKYA'da, 3 gün arayla tartıştığı kardeşi ile halasının oğlunu öldürüp 2 kişiyi de yaraladıktan sonra intihar ederek yaşamına son veren 57 yaşındaki Ahmet Eraslan'ın cenazesi köylüler tarafından istenmedi. Eraslan'ın cinayetleri miras yüzünden değil, eşi ve çocuklarının kendisini terk etmesine öfkelendiği için işlediği iddia edildi.

2 Eylül'de meydana gelen olayda, merkeze bağlı Kisecik Köyü'nde oturan ve Amik Ovası'nda geniş arazileri bulunan Ahmet Eraslan, tartıştığı kardeşi 45 yaşındaki Abdullah Eraslan'ı öldürüp, diğer kardeşi 36 yaşındaki Mehmet Eraslan ile Abdullah Eraslan'ın eşi 38 yaşındaki Ayşe Eraslan'ı yaraladı. Olaydan sonra kayıplara karışan ve jandarmanın her yerde aradığı Ahmet Eraslan, dün salatalık tarlasında karşılaştığı halasının oğlu 44 yaşındaki Kemal Koşar'ı da tabancayla vurarak öldürdü. İkinci cinayetinden sonra kaçarken, Koşar'ın çocuklarına, "Daha öldüreceğim 6 -7 kişi var. Bunları öldürmeden ne teslim olurum, ne de ölürüm" dediği ileri sürülen Eraslan, jandarma tarafından özel eğitimli köpekler de kullanılarak aranırken, Ballıöz Deresi'nde kıstırıldı. Eraslan, yakalanacağını anlayınca tabancayı çenesinin altına dayayıp, tetiğe basarak yaşamına son verdi. Ahmet Eraslan'ın cenazesi yapılan incelemenin ardından Antakya Devlet Hastanesi morguna konuldu.

KİMSE SAHİP ÇIKMADI
Eraslan'ın yaraladığı kardeşi Mehmet Eraslan'ın tedavisi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, Ayşe Eraslan'ın ise Antakya Devlet Hastanesi'nde sürdürülüyor.

Cenazesi kimsenin sahip çıkmadığı Eraslan'ın diğer kardeşi 45 yaşındaki Mahmut Eraslan, cinayetlerin miras yüzünden değil, ailevi sorunlarla işlendiğini iddia etti. Ağabeyinin eşi ve çocuklarıyla yıllardır sorunları olduğunu öne süren Eraslan, "Yengem sık sık evi terk ederdi, ikna edilip köye getirilirdi. En sonunda yengem ile yeğenlerim, ağabeyimi terk edip kesin olarak İskenderun'a yerleşti. Bunun sorumlusu olarak da bizleri gördü, sürekli bizlerle tartıştı, ölüm tehditlerinde bulundu. Kendisiyle hiç kimse konuşmuyordu. Cinayet işleyebileceğini hiç düşünmüyorduk. Miras sorunumuz yok. Çünkü babam ölmeden önce herkesin hakkını verdi" dedi.

GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜ

Kemal Koşar'ın eşi 38 yaşındaki Güler Koşar, cinayetin gözleri önünde işlendiğini belirterek, "Ahmet ağabey, yanımıza gelip, ekmek istedi. Biz de yanımızda olmadığını söyleyip köye gidip getirebileceğimizi söyledik. Bu sırada 'sizinle sorunum yok' dedi, ardından da tabancayla eşime ateş edip öldürdü. Oğlumla kaçtık" dedi. Yaşananların şokunu yaşayan köy halkı ise, Ahmet Eraslan'ın cenazesinin köyde toprağa verilmemesini istedi. Köylülerden Cemil Anlar, Eraslan'ın cenazesine kendi çocukları da dahil olmak üzere hiç kimsenin sahip çıkmadığını, köyde de toprağa verilmesine karşı çıktıklarını söyledi.