Gündem Katliam kurbanları uğurlanıyor

Katliam kurbanları uğurlanıyor

12.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısında hayatını kaybedenlerden bir bölümü dün son yolculuğuna uğurlandı.

Katliam kurbanları uğurlanıyor

Ankara’da Korkmaz Tedik ve Sevgi Öztekin’in cenazeleri, Adli Tıp Kurumundaki incelemelerinin ardından ailelerine teslim edildi. Öztekin’in cenazesi, sabah saatlerinde Batıkent Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi. Tedik’in cenazesi ise öğle saatlerinde Batıkent Cemevni’ne getirildi. Binlerce kişi Tedik’in cenazesine katılmak için cemevine akın etti. Anne Zühre Tedik ve baba Erdoğan Tedik güçlükle ayakta dururken anne Tedik, “Yavrularım nasıl girecek o mezara, onlar çıksın ben gireyim. Ananız girsin mezara” diye ağıt yaktı. Törene HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş da katıldı. Tedik’in cenazesi Alevi inancına göre “Rızalık” alındıktan sonra Karşıyaka mezarlığına defnedildi.

Haberin Devamı

- HDP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu dün Karacaahmet Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Mollaoğlu’nun cenazesi camiye ulaşmadan partililerin üst araması yaparak katılımcıları avluya alması dikkat çekti. Mollaoğlunun avukat olan eşi Aydın Mollaoğlu taziyeleri kabul ederken bir yakınına “Çok acı çekti” ifadelerini kullandı.

- Mersin Üniversitesi Elektrik Bölümü’nü bu yıl kazanan Ali Deniz Uzatmaz’ın (19) cenazesi, Mersin’de oturan ailesi tarafından teslim alınarak memleketleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine getirildi. Narlı mahallesindeki cemevindeki törene annesi Nebahat, babası Ogün, tek erkek kardeşi Umut, yakınları, arkadaşları ve CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ile HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’un yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

- CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi Eren Akın (19) ve eski Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Malatya Şube Başkanı ve CHP üyesi Kasım Otur’un (48) cenazeleri sabah saatlerinde Malatya Erhaç Havalimanı’ndan alınarak şehir mezarlığına getirildi. Eren Akın’ın babası Mahmut, annesi Gülay ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun tabutuna sarılan anne Gülay Akın, “Eren, bu sana yakışmıyor” diyerek gözyaşı döktü. Anne Akın, oğlunun tabutun önündeki fotoğrafını öperek sarıldı. CHP Malatya Gençlik Kolları üyeleri, tabutun üzerine karanfil bıraktı.

- Kasım Otur’un annesi Güley, eşi Songül, oğlu Birkan ve yakınları da gözyaşı döktü. Tabuta sarılan anne, “Oğlum burada, beni çağırıyor. Oğlum, sen ne yaptın? Oğlum kim vurdu sana? Bana söyle, ben de senin intikamını alırım. Oğlum kim yaptı?” diyerek ağıt yaktı.

- Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Gökhan Akman’ın (21) cenazesi, memleketi Denizli’nin Cameli ilçesi Kızılkaya mahallesine getirildi. Evin önünde babası Mevlüt, annesi Kezban, kız kardeşi Gülzade Akman ve yakınları gözyaşı döktü. Akman’ın cenazesi, mahalle mezarlığında kılınan namazın ardından defnedildi. Polis ve jandarma ekipleri cenaze töreni için Denizli’den gelen bir grubun ilçeye girişine izin vermedi.

Katliam kurbanları uğurlanıyor


Tabutu römorkta taşındı

Haberin Devamı

- Hatay’ın İskenderun ilçesinde çalışan demiryolu işçisi evli ve 3 çocuk babası Fevzi Sert’in (45) cenazesi, yakınları tarafından Adana’nın Kozan İlçesi’ne bağlı, Ayşehoca Mahallesi’ne getirildi. Sert’in cenazesi daha sonra ambulansa konularak mezarlığa götürülmek istendi. Ancak yolun çamurlu olması nedeniyle cenaze traktörün arkasındaki römorkla taşındı. Aslen Tunceli Ovacıklı olan Sert Ailesi’nin yaklaşık 80 yıl önce Kozan’a sürgün edildiği öğrenildi.

- Manisa’da inşaatlarda çalışan evli ve 5 çocuk babası Nizamettin Bağışçılar, Saruhanlı’nın Mütevelli Mahallesi’nde yaklaşık 3 bin kişi tarafından sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi Kürtçe ağıtlar yaktı.

- Katliam kurbanı Sarıgül Tüylü’nün cenazesi (35), Kağıthane Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Oğulları Çayan (10) ve Güney’i (5) babası teselli etti.

Haberin Devamı

‘Oğlum barış şehididir’

- Devlet Demir Yolları’nda makinist olarak çalışan Bilgen Parlak’ın cenazesi, otopsi işleminin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından Ankara’dan karayoluyla Kahta’ya getirildi. Parlak için ikindi vakti Şeyhbaba Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze defninden sonra mezarlıkta taziyeleri kabul eden Bilgen Parlak’ın babası Hasan Parlak, “Oğlum barış ve demokrasi şehididir” dedi.

- Emekli Astsubay İsmail Kızılçay’ın cenazesi Tosya ilçesine bağlı Aşağıkayı köyüne getirildi. Kızılçay’ın eşi Serpil, cenazenin getirildiği esnada döviz açmak isteyen bir gruba, “İstemiyorum” diyerek engel oldu. Köy meydanında helallik alındıktan sonra cenaze namazı kılındı ve Kızılçay köy mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

‘Baba sen güçlü bir adamdın’

EMEP Çanakkale İl Başkanı 42 yaşındaki Ercan Adsız’ın cenazesi, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine getirildi. Ercan Adsız’ın öğretmen eşi Yasemin ve kızı 17 yaşındaki İpek Adsız cenazenin başından bir an olsun ayrılmadı. Babasının tabutunun başında gözyaşı döken İpek Adsız, “Baba sen güçlü bir adamdın. Bizi bırakma” dedi. Adsız’ın cenazesi, Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi.