Gündem Katliamcı yine savunma yapmadı

Katliamcı yine savunma yapmadı

20.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ortaköy’deki eğlence mekanı Reina’ya yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin 44’ü tutuklu 58 sanık hakkında açılan davanın 9. duruşmasında da tutuklu sanık Abdulkadir Masharipov savunma yapmadı.

Katliamcı yine savunma yapmadı

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’de Cezaevi’nin karşısında bulunan binada yapılan duruşmada saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Abdulkadir Masharipov’un da aralarında bulunduğu 41’i tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva’ın da aralarında bulunduğu 3 kadın sanık SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlanırken, 8 tutuksuz sanık da duruşmaya katıldı. Savunma yapması için söz verilen Abdulkadir Masharipov “Tam hazır olamadım. Hazırlık yapamadım. Önümüzdeki duruşma savunma yapacağım” dedi. Mahkeme Başkanı da “Önümüzdeki duruşma yap artık!” dedi.

Haberin Devamı

5 sanığa tahliye

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 5 sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, iddianamenin, fezleke özetinin ve raporların Özbekçe Kiril alfabesine göre tercüme ettirildikten sonra celse arasında sanık Abdulkadir Masharipov’a tebliğ edilmesini kararlaştırdı. Masharipov’a savunmasını hazırlaması için son kez süre verilmesine karar veren mahkeme heyeti, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma 2019 yılının şubat ayına ertelendi.