Gündem Kavga sırasında kalp krizi geçirmişti! 27 gün sonra hayatını kaybetti

Kavga sırasında kalp krizi geçirmişti! 27 gün sonra hayatını kaybetti

06.10.2023 - 11:01 | Son Güncellenme:

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde, ziyaretçi 2 kişi ile güvenlik görevlileri arasında çıkan arbede sonrası kalp krizi geçiren güvenlik görevlisi Ali Kemal Sağlam (45), 27 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kavga sırasında kalp krizi geçirmişti 27 gün sonra hayatını kaybetti

Olay, 9 Eylül'de KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nin acil servisi önünde meydana geldi. Yakınlarını ziyaret için hastaneye gelen M.U. (25) ile M.T. (24), iddiaya göre; tedavi yapılan alana girmek istedi. İçlerinden birinin alkollü olduğu belirtilen şüpheliler, içeri girmekte ısrar edince, hastanenin güvenlik görevlileri müdahale etti. Şüpheliler ile güvenlik görevlileri ve hastane polisi arasında çıkan tartışma, arbedeye dönüştü. Arbede sonrası hastane içerisinde giren Sağlam, göğsünü tutarak yere yığıldı. Yüzüstü yere düşen ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Sağlam'a acil servisteki doktorlar ilk müdahalede bulundu.

Haberin Devamı

Kavga sırasında kalp krizi geçirmişti 27 gün sonra hayatını kaybetti

2 ŞÜPHELİ SERBEST 

Kalbi durup, sağlık personeli müdahalesi ile kalbi yeniden çalıştırılan Sağlam, yoğun bakıma alındı. ​Sağlam kalp damarlarındaki daralma nedeniyle ameliyat edildi. Güvenlik görevlisinin kalp krizi geçirdiği anlar ile yaşanan arbede kameraya yansırken, gözaltına alınan 2 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören Sağlam, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Sağlam, bugün Yomra ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

Kavga sırasında kalp krizi geçirmişti 27 gün sonra hayatını kaybetti

GÜVENLİK GÖREVLİSİ SAĞLAM İÇİN TÖREN

Trabzon'da 2 ziyaretçi ile çıkan arbededen sonra kalp krizi geçirip, 27 günlük yaşam mücadelesini kaybeden güvenlik görevlisi Ali Kemal Sağlam için Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi başhekimlik binası önünde tören düzenlendi. Törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, Sağlam'ın ailesi, yakınları, mesai arkadaşları ve hastanedeki vatandaşlar katıldı. Trabzon Valisi Yıldırım, Sağlam'ın ailesine başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Kavga sırasında kalp krizi geçirmişti 27 gün sonra hayatını kaybetti



'ŞEHİT MERTEBESİNDE DEĞERLENDİRİYORUM’

Törende konuşan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Sağlam'ı, görev şehidi olarak gördüğünü belirterek, "Sağlık personeline bu tür şiddetler artarak devam ediyor. Acı olan şu, böyle bir menfur olay sonucu şehadet şerbetini içmesi. 45 yaşında genç bir kardeşimizdi. Görevi başında vefat etti. Kendisini şehit mertebesinde değerlendiriyorum. Acil servisi ve oradaki insanları korurken böyle bir rahatsızlık oldu. Sonrasında ameliyat süreci gerçekleşti. Doktorlarımız elinden geleni yaptılar. Mekanı cennet olsun. Allah bir daha böyle elim olaylar meydana getirmesin. Gerekli mevzuat çalışması ve üniversite olarak gerekli tedbirleri alacağız. Allah bir daha bu tür olaylar vermesin" dedi.

Hastane imamının konuşmasının ardından Sağlam için dualar okundu. Bu sırada hastaneye gelen ve töreni izleyen bir kişi, sağlıkta şiddete tepki gösterdi. Tören sonrası, Sağlam'ın Türk bayrağı örtülü tabutu arkadaşlarının omzunda cenaze aracına yüklenerek, ikindi namazına müteakip defnedilmek üzere Yomra ilçesine gönderildi.(DHA)

Haberin Devamı

Kavga sırasında kalp krizi geçirmişti 27 gün sonra hayatını kaybetti

Kavga sırasında kalp krizi geçirmişti 27 gün sonra hayatını kaybetti