Gündem ‘Kaybedecek tek bir gün bile yok’

‘Kaybedecek tek bir gün bile yok’

29.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyamızda ve bölgemizde öylesine kritik gelişmeler yaşanıyor ki, ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek bırakınız beş yılı, tek bir günü bile yoktur” diye konuştu.

‘Kaybedecek tek bir gün bile yok’

ESKİŞEHİR DHA, İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Eskişehir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Haberin Devamı

Burada yaptığı konuşmada, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak büyükşehir ve ilçeleriyle destan yazacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Eskişehir’in 31 Mart’ta tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağından şüphe duymuyorum. Ülkemize ve şehirlerimize vakit kaybettiren, kaynak ve enerji israf ettiren şov, ajans, ideolojik dayatma, millettin ortak değerlerinin istismarı siyasetinin artık sonuna gelinmiştir. İnşallah 31 Mart eser ve hizmet belediyeciliğinin sembolü olacaktır” dedi.

‘Oyunları bozduk’

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Dünyamızda ve bölgemizde öylesine kritik gelişmeler yaşanıyor ki, ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek bırakınız 5 yılı, tek bir günü bile yoktur. Kaybettiğimiz her anın sadece kendimize değil, asıl evlatlarımızın geleceğine yüklenen maliyetleri olacağını biliyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Türkiye’ye bu kötülüğü Cumhuriyet tarihi boyunca defalarca yaptılar. Tek parti devrinde ülkeyi içe kapatarak bu kötülüğü yaptılar. Ardı ardında yaşadığımız darbelerle bu kötülüğü yaptılar. Siyasi istikrarsızlık, sosyal ve ideolojik gerilim, ekonomik kriz kısır döngüleriyle bunu yaptılar. Terör örgütleriyle sürekli bizi rahatsız ederek bu kötülüğü yaptılar. Hükümete geldiğimiz günden beri, ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımları yanında, bu hain tuzaklarla da mücadele ettik. Sadece son 10 yılda yaşadıklarımızdan bir tanesi başka bir ülkenin başına gelse, emin olun yerle yeksan olmuştu. Milletimizle kol kola, yürek yüreğe vererek, Türkiye’nin istiklali ve istikbali üzerinde oynanan tüm oyunları bozduk.”

‘Kimse kendisini takmıyor’

Konuşmasında CHP’yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dikkat ederseniz, CHP’nin ve onunla aynı yöne bakan partilerin şehirlerimizi geleceğe hazırlamak gibi bir derdi yok. Eski genel başkanlarıyla, yeni genel başkanlarıyla, masanın altında, sütun gerisindeki gölge başkanlarıyla, oradaki herkesin derdi kendi iktidar alanlarını korumak, genişletmek veya geri kazanmaktır” dedi. “Güya değişim diye gelen yeni genel başkanı, ışık hızıyla tek parti faşizminin kendinden başka kimseye tahammülü olmayan zihniyete büründü” diyen Erdoğan “Gerçi partisinde kimsenin kendisini takmadığı anlaşılıyor ama o bize höykürerek bu zaafını gizleyebileceğini sanıyor. Eski Genel Başkanı derseniz, yarısı yalan, yarısı yanlış ama tamamı da cehalet ürünü hezeyanlarla bize sataşarak gündemde kalmaya çalışıyor. Bunun derdi de CHP içinde giderek artan, bir tarafını da kendisinin oluşturduğu kavgayı da gözlerden saklayarak sessiz sedasız yeniden genel başkanlık koltuğuna geri dönmek” ifadelerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin’in Eskişehir’deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

AK Parti’nin Eskişehir adayları

Eskişehir Büyükşehir: Nebi Hatipoğlu
Alpu: Alparslan Kokulu (MHP)
Beylikova: Vahit Kara
Çifteler: Kadir Bıyık (MHP)
Günyüzü: Hidayet Özmen (BBP)
Han: Bekir Belceli
İnönü: Serhat Hamamcı
Mahmudiye: Murat Uçarer
Mihalgazi: Zeynep Güneş
Mihalıççık: Halil Sami Barış (MHP)
Odunpazarı: Özkan Alp
Seyitgazi: Erhan Erden (MHP)
Sivrihisar: Hüseyin İlhan
Tepebaşı: Hamit Yüzügüllü