Gündem Kazayla gelen sağlık

Kazayla gelen sağlık

13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yaşayan Ali Bilgi (36) geçen yıl bağırsaklarındaki darlığı ortadan kaldırmak için kolonoskopiye alındı. Ancak kolonoskopi sırasında Bilgi’nin bağırsaklarında yırtılma meydana geldi.

Kazayla gelen sağlık

Acil ameliyata alınan Bilgi’nin patoloji sonuçlarında 4’üncü evre kolon kanseri olduğu ortaya çıktı. Peş peşe iki ameliyat olan, 12 seans kemoterapi gören Bilgi’ye doktorları 3’üncü kez ameliyat olmasını ve bu sırada da sıcak kemoterapiyi önerdi.

Haberin Devamı

Hastalıktan kurtuldu

Bilgi bunun üzerine bir kez daha ameliyat masasına yattı. İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ameliyat sırasında Bilgi’nin karın içine doğrudan kemoterapi ilaçları verilerek, sıcak kemoterapi uygulandı. Bu işlemin ardından bağırsağının yırtılması sayesinde öğrendiği hastalıktan kurtulan Bilgi, “Devlet hastanesindeki ameliyatlar ve sıcak kemoterapi için hiçbir ücret ödemedim” dedi.

Sıcak kemoterapi

Doç. Dr. Mustafa Duman, sıcak kemoterapi yönteminin kolon, yumurtalık kanseri gibi karın içi kanseri teşhisi konulanlarda kullanıldığını belirtti. Sıcak kemoterapinin, ilaçların 42 dereceye kadar ısıtılarak verilmesi işlemi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Duman, “Sıcak kemoterapi ile doğrudan karın içine kemoterapi ajanlarını veriyoruz. Isıtma ile de hücre boyutundaki ufak tümörlerin ölmesi sağlanıyor” dedi.