Gündem ‘Kendine güvenen yasa dışı geçişi denesin’

‘Kendine güvenen yasa dışı geçişi denesin’

25.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Hudut güvenliği” ile ilgili iddialara tepki gösteren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Hudut kartallarımız, son beş senede 3,3 milyon kişiyi yasa dışı geçiş yapmaya çalışırken engelledi. Kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin” dedi.

‘Kendine güvenen yasa dışı geçişi denesin’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ile Suriye sınır hattında inceleme yapan Bakan Akar, fiziki güvenlik sistemleri ile Dragon Eye Sensör Sistemine ilişkin aldığı brifingin ardından karakol komutanı teğmene, “Buradan iddia edildiği gibi yasa dışı geçiş mümkün mü?” diye sordu. Hudutta görevli teğmen, “Dört kademeli emniyet sistemi kullanıyoruz, yasa dışı geçiş mümkün değil” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Ankara’dan izleniyor’

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelenin yanı sıra hudutların güvenliğinin sağlanması konusunda son derece başarılı görevleri yerine getirdiğini ifade eden Milli Savunma Bakanı Akar, “Suriye, İran, Irak hududu hem modüler beton duvar, tel örgüler ve hendeklerin de bulunduğu engel sistemi ile korunmakta hem de bu engel sistemi gözle ve elektronik cihazlarla takviye edilmekte, gece-gündüz izlenmektedir. Taktik resim Ankara’daki harekât merkezlerinde de izlenebilmektedir” diye konuştu.

Tüm bu önlemlere rağmen bazı kesimlerin hudutlara yönelik “delik deşik” söylemlerine tepki gösteren Akar, “Bunları söylemek en hafif tabiriyle emeğe saygısızlık, ayıp. Yapılan bu tür değerlendirmeler bizi gerçekten rahatsız ediyor. İsteyen, kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin. Onun için de bu iddialar, eleştiriler bize Ahmet Kaya’nın şarkısındaki ‘Nereden baksan tutarsızca, nereden baksa ahmakça’ ifadelerini hatırlatıyor” dedi.