Gündem Kar esareti! Yollar kapandı, kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

Kar esareti! Yollar kapandı, kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

22.12.2023 - 11:29 | Son Güncellenme:

Meteoroloji birçok kent için kar uyarısında bulunmuştu. Bitlis’te, etkili olan kar yağışında, kar kalınlığının kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştığı belirtildi. Muş’un Varto ilçesi ile Tunceli’de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar nedeniyle, il genelinde onlarca köy yolu ulaşıma kapandı.Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise 22 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Kar esareti Yollar kapandı, kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Bitlis ve ilçelerinde sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Şehir merkezinde 20 santimetreyi bulan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştığı belirtildi. Yağışın etkili olduğu bölgelerde sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Bölge halkı, kent merkezinde yağan kar altında yürürken, yağış ve sisin etkili olduğu Bitlis-Tatvan arasındaki Rahva bölgesinde görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düştü. Polis ekipleri, sis ve buzlanmadan dolayı sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Karla mücadele ekipleri, yolların kapanmaması için çalışma başlattı.

MUŞ

Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Bingöl ve Şerafettin dağlarının yüksek kesimlerinde kar yağışının daha etkili olduğu bilgisi alınırken, bahar havasının yaşandığı ilçede sabah saatlerine doğru yağan karla birlikte hava sıcaklığında da hissedilir derecede düşüş yaşandı.

Kar esareti Yollar kapandı, kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

Sabah beyaza bürünen bir güne uyanan Vartolular, bu sene kar yağışının geç yağdığını söylediler. Esnaf Hakan Karataş, karın yağmasına mutlu olduklarını söyleyerek, “Varto ilçesinde kar yağmaya başladı. Bu da bize mutluluk veriyor. Bu nedenle de ‘ez berfim’ (ben karım) şarkısı ile karı karşılamak istedim” dedi.

Haberin Devamı

TUNCELİ

Tunceli’de başta Pülümür, Ovacık, Hozat ve Nazımiye ilçeleri olmak üzere kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle onlarca köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekipler, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlatırken, Karayolları Şube Şefliğine bağlı ekipler de Tunceli-Pülümür-Erzincan ile Tunceli-Pertek-Elazığ karayollarında karla mücadele çalışması başlattı.

Kar esareti Yollar kapandı, kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

Kar yağışının etkisini sürdüreceği belirtilirken sürücü ve vatandaşların yağışa karşı tedbirli olmaları istendi.

 HAKKARİ

Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. İlçe merkezinde 5 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 30 santimetreye kadar ulaştı. Kardan dolayı kent genelinde 9 köy ve 13 mezra olmak üzere 22 yerleşim yeri ile ulaşım sağlanamazken, belediye ekipleri ana arterlerde temizlik yaptı. İl Özel İdaresi'nin karla mücadele ekipleri de kapanan köy ve mezra yollarını açmak için çalışma başlattı.

Kar esareti Yollar kapandı, kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

BUZLANMA KAZALARA NEDEN OLDU

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası yollarda buzlanma meydana geldi. İlçenin Esentepe Mahallesi'nde Vahdettin Kaya yönetimindeki 38 D 7686 plakalı otomobil yoldaki buzlanma nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkarak Pizok Deresi'ne devrildi. Kaya, kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, araç 1 saatlik çalışmayla dereden çıkarıldı.

Haberin Devamı

DOĞU AKDENİZ'DE KAR ESARETİ

Doğu Akdeniz kentlerinden Adana, Hatay ve Osmaniye'nin yüksek rakımlı ilçeleri, yağan karla beyaza büründü.

Adana, Hatay ve Osmaniye'nin yüksek rakımlı ilçelerinde gece saatlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde hava durumu eksi derecelere kadar düşerken, bazı ilçelerde fotoğraflık görüntüler ortaya çıktı. Kent merkezlerinde zaman zaman sağanak da etkisini gösterirken, yüksek kesimler yağan karla beyaza bürüdü.

Kar esareti Yollar kapandı, kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

Kar nedeniyle bazı sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çektiklerini belirtti. Belediye ekipleri ise yolların kapanmaması için karla mücadele çalışmalarına başladı. Kar yağışı bazı ilçelerde zaman zaman etkisini sürdürüyor.