Gündem Kılıçdaroğlu, danışman kadrosunu da değiştiriyor

Kılıçdaroğlu, danışman kadrosunu da değiştiriyor

16.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Haziran’dan önce atanan tüm danışman ve başdanışmanların görevine son verdi.

Kılıçdaroğlu, danışman kadrosunu da değiştiriyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, 4 Haziran 2023 tarihi öncesi danışman ve başdanışman olarak atanan tüm kişilerin, görevleri 14 Haziran 2023 tarihi itibari ile sonlandırılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi adına yaptıkları çalışmalar için herbirine ayrı ayrı teşekkür ederiz” denildi.

Haberin Devamı

Yeni atamalar bekleniyor

Kılıçdaroğlu, MYK’nın ardından danışman kadrosunda da değişime gidiyor. Edinilen bilgiye göre aralarında Jeremy Rifkin, Erdoğan Toprak, Ahmet Nazif Yücel, Recep Cengiz, Veli Özdemir, Recep Beşenk, Nuşirevan Elçi, Rasim Bölücek’in de yer aldığı onlarca danışman ve başdanışmanın görevi sonlandırıldı. CHP’de şimdi yeni atamalar bekleniyor. Bazı isimlerle tekrar yola devam edileceği belirtiliyor.

Yine edinilen bilgiye göre, Başdanışman Veli Özdemir’in, Kılıçdaroğlu’na 29 Mayıs’ta yaptığı görüşmede, “Ben dahil bütün danışmanlarınızı görevden alın. Bu kadar danışmanla yürütemezsiniz. Bütün danışmanlarınızı alın, bu kadar danışman çok fazla. Yeniden yapılandırmada sonra tekrar atarsınız, atamazsınız, o sizin takdiriniz” diye öneride bulunduğu belirtildi.