Gündem Kılıçdaroğlu'nun sözlerine CHP'den bir tepki daha! ‘Bu ağır bir yenilgidir’

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine CHP'den bir tepki daha! ‘Bu ağır bir yenilgidir’

12.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Atıcı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu “Bu ağır bir yenilgidir. Bu ağır yenilgiyi de MYK değişikliği ile çözemezsiniz. Hâlâ yenilgiyi bile kabul etmiş değil” ifadeleriyle eleştirdi.

Kılıçdaroğlunun sözlerine CHPden bir tepki daha ‘Bu ağır bir yenilgidir’

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sonucuna ilişkin, “Ortaya çıkan tabloyu ağır bir yenilgi tablosu olarak görmek asla ve asla benim kabul edeceğim bir şey değil” sözüne partisinden tepki geldi. CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, Kılıçdaroğlu’na “Yenilgiyi kabul etmek zorundayız” karşılığını verdi. Atıcı, “Genel Başkan’ın yerinde olsaydım kesinlikle cumhurbaşkanı adayı olduğum gün istifa ederdim” dedi.

Haberin Devamı

Milliyet’e konuşan Atıcı, Kılıçdaroğlu’nun kurultayda aday olup olmayacağına ilişkin, “Süreci izleyecek, ilçe ve il kongrelerine bakacak. Duruma bakacak. Bence aday olmak istiyor... Çıkıp ben adayım demiyor ama alt yapısını yapacak, her türlü şeyi de yapıyor” dedi.

‘İMAMOĞLU OLAMAZ’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “aday olmaması” gerektiğini savunan Atıcı, şöyle devam etti: “İmamoğlu aday olamaz çünkü belediye başkanı. Nasıl İstanbul’u verecek? İstanbul’u onlara bırakıp gelip de bizden oy mu isteyecek? Bu doğru bir şey değil. İstanbul’u bırakmaması gerekiyor. Aday olmamalı.”

Atıcı, Kılıçdaroğlu’nun seçim sonucuna ilişkin “Ağır yenilgi değil” sözüne tepki göstererek şöyle dedi: “Ağır bir yenilgi aldı. Ne demek? Yüzde 60-40 olmamasına mı sevineceğiz? Bu ağır bir yenilgidir. Ağır yenilginin rakamlarla bir ilgisi yoktur. Biz hem milletvekili seçiminde ağır yenilgi almışız, milletvekili sayımızı bir önceki seçimin altına düşürmüşüz. Oy oranımız da düşmüş. Hem de cumhurbaşkanlığında. Bu yenilgiyi ağır bir yenilgi olarak görüyorum. Bu ağır yenilgiyi de asla MYK değişikliği ile çözemezsiniz... Yenildik, bunun lamı cimi yok.”

Haberin Devamı

HELALLEŞME ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu’na, “helalleşme” çağrısı yapan Atıcı, “Tüzük değişikliği ile acilen kendi partililerimizle kucaklaşmalıyız... Öncelikle kendi partililerimizle helalleşeceğiz. Onlara diyeceğiz ki ‘Kusura bakmayın biz 38 milletvekili verdik, bu biraz fazla olmuş’. Onlara dememiz lazım ki ‘Kusura bakmayın biz Yüce Divan’a göndermeye söz verdiğimiz insanları milletvekili yaptık’. Onlara demeliyiz ki ‘Siz bizden sosyal demokrat olmamızı istiyordunuz biz ise Ülkücülüğe özendik, muhafazakarlığa özendik, Milli Görüşçülere özendik’. ‘Kusura bakmayın biz, biz olmaktan çıkmışız.’ Dememiz lazım. Burada af dileyip gereğini yapmak lazım. Eğer taban derse ki ‘Sayın Genel Başkanım teşekkür ederiz, çok şey yaptınız ama olmadı, ne olur biraz dinlenin’ derse o zaman ona bakmak lazım” dedi.

ADAYLIĞA YEŞİL IŞIK’

Atıcı, kurultayda Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday çıkıp çıkmayacağına ilişkin de şunları söyledi: “Çok sayıda telefon alıyorum. ‘Aday olurum’ demem şu anda doğru değil. Tabanın daveti, insanların hareketlenmesi bize bunları gösterecek. Bazı arkadaşlar diyorlar ki ‘ben karşısına çıkamam.’ Ama ben ‘Genel Başkan’ın karşısına çıkmam’ demiyorum. ‘Çıkarım’ da demiyorum. Süreci izleyeceğiz, bakacağız. Ne istiyor taban onu bir ölçmemiz lazım. Delegasyon tekrar Kemal Bey’i isterse saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok.”