Gündem Kimsenin evlenmek istemediği tarih: Düğün salonlarımızın yüzde 99'u boş

Kimsenin evlenmek istemediği tarih: Düğün salonlarımızın yüzde 99'u boş

16.02.2024 - 10:49 | Son Güncellenme:

Evlilik yıl dönümünü dört yılda bir kutlamayı istemeyen çiftler, düğün ve nikah merasimi için 29 Şubat'ı tercih etmiyor. Nikah ve düğün salonlarının boş kalması üzerine bazı işletmeler, bu güne özel indirim kampanyası düzenledi.

Kimsenin evlenmek istemediği tarih: Düğün salonlarımızın yüzde 99u boş

Bu yıl, takvimin aylık mevsimlerle ve Dünya'nın Güneş'in dönme süresiyle uyumlu olması için uygulanan ve dört yılda bir gerçekleşen artık yıllardan biri döngüsü. Artık yıl 2024'e denk gelmesi nedeniyle bu yıl şubat ayı 29 gün oluyor. Doğum, evlilik gibi önemli günler bu tarihe denk gelenler, kutlamayı 4 yılda bir yapmak zorunda kalıyor. Bu nedenle evlenmek isteyen, ancak hayatlarının en mutlu günü 29 Şubat'a denk gelmek istemeyen çiftler, başka kayıtlı olmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Antalya'da 29 Şubat'ın etkisi, 4 yıllık 1 kutlamanın tercih edilmemesinden dolayı en çok evlendirme daireleri ile düğün salonlarında hissedildi. Bu yıl perşembeye denk gelen 29 Şubat'ta, nikah sayılarında şiddetli düşüş yaşandı. Bazı evlendirme dairelerinde şubat günlerde ortalama 5 nikah kıyılırken, 29 Şubat için nikah işlemleri yapanların ise yok denecek kadar az olduğu belirtildi.

Kimsenin evlenmek istemediği tarih: Düğün salonlarımızın yüzde 99u boş

MURATPAŞA'DA SADECE 1 ÇİFT GÜN ALDI

Antalya'nın en kalabalık merkez ilçelerinden Muratpaşa ve Konyaaltı'nda da 29 Şubat'a alınan nikah tarihlerinde durgunluk yaşandı. Şubat ayında günde ortalama 5 nikah işleminin gerçekleştirildiği Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin evlendirme dairelerinde, 29 Şubat için tarih bulunamadı. Gündem 4 nikah kıyılan Muratpaşa Belediyesi'nde ise sadece 1 çift, 29 Şubat için başvuru yapıldı. Konyaaltı Belediyesi'nde 4 çiftin nikahı kıyılacak.

Haberin Devamı

SALON FİYATINDA '29 ŞUBAT' İNDİRİMİ

29 Şubat'taki nikah işlemlerinde durgunluk, düğün hazırlığı yapan çiftlere de yansıdı. Kentteki çoğu salonda 29 Şubat için düğün planlaması gerçekleşmedi. 10 Şubat'ta 18 Şubat'ta düzenlenen salonlarda düzenlenen düğün organizasyonunun planlayan çift sayısı çok az oldu. Bazı düğün salonu işletmeleri 29 Şubat'a yönelik kampanya gerçekleştirip fiyat indirimi yaptı.

 

Kimsenin evlenmek istemediği tarih: Düğün salonlarımızın yüzde 99u boş

'ÖNEMLİ GÜNLERİN TARİHLERİNİ UNUTAN İÇİN FIRSAT'

Tüm Uluslararası İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TUSKO) Genel Başkanı Barış Ay, "29 Şubat'ta düğün sektöründeki performansları. Çiftlerimizden yüzde 99'u 29 Şubat'ta düğün, nişan, kına gibi merasim yapmak istemiyoruz. Düğün salonlarımızın yüzde 99'u 29 Şubat'ta boş. Kutlama ve önemli günlerin tarihlerini unutan damat adayları için 29 Şubat'ın kaçırılmayacak fırsatı. Bazı salonlarımızda işletmeler, kampanyalı fiyat uygulaması da yapıyor" dedi.