Gündem Kiralık kasalar Ergenekon için açıldı

Kiralık kasalar Ergenekon için açıldı

12.05.2009 - 16:57 | Son Güncellenme:

.

Kiralık kasalar Ergenekon için açıldı

Ergenekon Soruşturması kapsamında 11. dalgada gözaltına alınan Erhan Göksel, Hüseyin Buzoğlu, Levent Göktaş ve Kemal Gürüz’ün kiralık kasaları polis tarafından incelenmek üzere açıldı.

Haberin Devamı


Ergenekon Operasyonu kapsamında 11. dalgada gözaltına alınan bazı isimlerin bankalarındaki kasalar açılarak, tespit yapıldı. Bir iddia üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla bugün Verso araştırma şirketinin sahibi Erhan Göksel, başta Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire eski Başkanvekili İbrahim Şahin olmak üzere bazı sanıkların avukatı Hüseyin Buzoğlu, Emekli Albay Levent Göktaş ve YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz’e ait olduğu belirlenen özel kasalar açıldı.


Daha önce yapılan inceleme sonucu farklı bankalarda bulunan kiralık kasalara ilişkin talimat alan polis, ismi geçenlerle; ya da avukatları aracılığıyla açıldı. Tek tek kasada bulunanlar incelenerek tespit tutanağı yapıldı.

Haberin Devamı


Emniyet yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu 4 kişinin açılan kasalarından bir miktar para ve ziynet eşyası çıktı. Bunlarda avukatlarında eşliğinde tutanaklara yazılarak geri iade edildi. Kasalardan Ergenekon’a ait bir belge ya da bulgu bulunmadığı öğrenildi.